Регион

НАСТАО СКАНДАЛ! Нема вакцина за другу дозу!

Фото: Pixabay.com

Сарајево — У среду је у Сарајеву требало да буде организовано вакцинисање другом дозом вакцине против коронавируса. Интересовање је било велико, али вакцина није било.

Како наводи сарајевски портал Клиx.ба, велики број грађана који је дошао на ревакцину усред веома топлог дана вакцину није ни добио. Наиме, они нису вакцинисани другом дозом јер других доза нема.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Како је могуће да примите прву дозу и имате осигурану другу дозу цепива, а када дођете на заказани термин, кажу ‘нема’? Грађани нису обавештени, него смо дошли на овој врућини и онда су рекли да нема. Уз дужно поштовање, уз све похвале које смо пре имали за организацију, сада је питање може ли се продужити тај термин за другу дозу“, каже један грађанин.

Слично мишљење имала је и једна госпођа, која каже да је уредно добила термин за другу дозу, а када је дошла, рекли су јој да вакцине нема.

„Јуче сам звала читав дан, нико ми се није јавио, јутрос ме звали да питају имам ли потврду. Рекох ‘имам’, кажу ми ‘идите, примиће вас’. Дошла сам и сада ме неће примити. Није једноставно на врућини од 38 степени доћи са Ченгић Виле“, каже.

Исто је и с још једном старијом госпођом, која је хронични болесник и не зна треба ли остати или отићи па се вратити када је позову.

„Имам 70 година, дијабетичар сам, како да стојим по овој врућини, да долазим и да се враћам? Примила сам прву дозу цепива, рекли су ми да дођем данас, дошла сам како су ми рекли, кажу да нема цепива“, истиче она.

 

 

 

 

 

Фото: Pixabay.com

Извор: KLIX.BA