Србија

Обратите пажњу! КАЗНЕ ЗА ОНЕ КОЈИ ПУНЕ БАЗЕНЕ КОД КУЋЕ: Стигло упозорење из јавно комуналног предузећа! Ево шта треба да знате!

Заливање башта, пуњење базена, прање дворишта само су неки од начина ненаменског трошења воде које су током прошле недеље затекле екипе ЈКП „Београдског водовода и канализације“ и Комуналне милиције на ободу престонице.

Како је речено из надлежног комуналног предузећа, највише интервенција било је у Барајеву, а контрола се наставља и наредних дана, поготово на територији ове општине, од Рипња до Велике Моштанице.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Уместо санкција, несавесни корисници су опоменути, а уколико се суграђани оглуше о апеле, плаћаће казне.

Радници Службе контроле потрошача „Београдског водовода и канализације“ до суботе су обилазили Пиносаву, Зуце и Бели Поток на Вождовцу, Бољевце и Јаково у Сурчину, Гунцате, Баћевац, Стару Липовицу у Барајеву, као и Крњачу, Котеж, Овчу, Сланце и Велико Село на Палилули.

– Најчешћи узрок нерационалне потрошње су заливање травњака, у мањем броју башта, али и пуњење базена, прање дворишта… – кажу из ЈКП „Београдски водовод и канализација“. – Комунална милиција је, у сарадњи са нашим екипама, контролисала потрошаче у Барајеву, Великом Селу и Сланцима. Опомињали су грађане који су одмах прекинули те радње. Затечено је пуњење дворишног базена, који је одмах прекинуто на вентилу, а власник куће се није појављивао. Било је и лица која нису имали личне исправе током заливања травњака.

С обзиром на то да поново улазимо у период веома високих температура, из овог јавног предузећа поново апелују на Београђане да одговорно троше воду, односно за пиће и хигијенске потребе.
– Потрошња воде, у односу на годишњни просек, повећана је за више од 30 одсто, док је у рубним деловима града, већа два до три пута од уобичајене, због ненаменског трошења. У наредним данима, биће и санкционисања, где ће надлежни органи изрицати мандатне казне – упозоравају у „Водоводу“.

ПО ЏЕПУ ДО 50.000 ДИНАРА

Према Одлуци о пречишћавању и дистрибуцији воде ЈКП „Београдски водовод и канализација“, онај ко ненаменски троши воду, односно користи је у пољопривредне или сличне сврхе биће санкционисан новчаном казном од 10.000 уколико је реч о физичком и 50.000 динара ако се ради о правном лицу.

У МЛАДЕНОВЦУ ЈОШ ДВА БУНАРА

Председник општине Младеновац Владан Глишић изјавио је јуче да је водоводни систем у тој општини стабилизован и да сви житељи овог дела Београда, као и висинске зоне, имају воду. – Према извештају ЈКП „Младеновац“, од јуче ујутро сви грађани који се снабдевају са нашег водовода имају воду. Прикључићемо још два бунара, а трећи крајем недеље.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс/Новости