Србија

Ово морате знати! ЕВО КАКО ДА ИЗВАДИТЕ ПАСОШ И ЛИЧНУ КАРТУ У РОКУ ОД 48 САТИ, А ДА НЕ ПЛАТИТЕ ДОДАТНИХ 5.000 ДИНАРА

Заменица начелника Управе за управне послове МУП Србије Татјана Живковић Бубања гостујући у Београдској хроници говорила је о великим гужвама за замену путних исправа последњих недеља у Србији

– Шалтери раде од 7:30 до 20 часова. Гледала сам статистику, 56.000 захтева ове године смо имали за последње три недеље. Прошле године, у истом периоду, имали смо чак 20.000 мање. Највише се ваде пасоши, али и личне карте јер су нове личне карте уведене 2011. године и сада истиче рок од десет година, зато су гужве.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У већини полицијских станица сви грађани који се обрате углавном стигну у току тог дана. Ако покушате електронски, онда се заказује чак и месец дана. Већина људи се спакује и дође у полицијску станицу, јако мали број ради то плански и електронски. Подсећамо грађане, путна исправа може да се замени шест месеци раније и кошта 3600 динара, али ви за додатних 600 динара можете да замените путну исправу кад год, тако да, да бисте избегли гужве, можете на време да кренете са заменом документа.

Савет за оне којима је путни документ хитан, уз одређени доказ који донесете у станицу, можете да добијете исправу за 48 сати, а можете и да дате додатних 5.000 динара и да добијете документ у истом том року. Препоручујем да користе електронско плаћање јер је много брже и једноставније. Користите предности које имате – рекла је Живковић Бубања.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс