Србија

ПАЗИТЕ! Докторка упозорава све: Ово НИKАKО НЕМОЈТЕ ДА ПИЈЕТЕ ПРИ ВИСОKИМ ТЕМПЕРАТУРАМА!

При високим температурама фактори ризика се геометријским прогресијом повећавају – смањење пажње, повећање раздражљивости, смањење опажања, неувиђање опасности, опште измењено стање свести, смањење критичности, истакла је др Данијела Јевтић.

Докторка Данијела Јевтић рекла је за РТС да током ноћи није било трагичних исхода али је било много компикација у смислу пуно алкохолисаних особа које су стварале проблеме и својим породицама и екипама Хитне помоћи.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према њеним речима, алкохол и топлота нису добри савезници.

„Све оно што упозоравамо иначе треба да људи имају меморисано у глави – да при великим температурама фактори ризика се геометријским прогресијом повећавају, смањење пажње, повећање раздражљивости, смањење опажања, неувиђање опасности, опште измењено стање свести, смањење критичности, губитак течности и соли из организма доводи до компликација“, истакла је др Јевтић.

Од 100 позива, 12 је било на јавним местима, уз како каже, доминацију алкохолисаних, јуче од 108 – 22 на јавним местима, углавном се ради или о алкохолисаним стањима или о повредама.

 

 

 

 

 

 

Извор: РТС