Србија

ПОЛИЦИЈА У КУЋИ ПРЕДСЕДНИКА ПАЛИЛУЛЕ ПРОНАШЛА 350.000 ЕВРА: Нећете веровати како се Јовичић правдао

Председника општине Палилула Александар Јовичић (34), који је ухапшен због сумње да је омогућио нелегалну градњу на тој општини, на саслушању је изнео своју одбрану и тврдио је да је 350.000 евра, који су пронађени током претреса његове куће – уштеђевина!

Како „Блиц“ сазнаје, Јовичић је на саслушању негирао оптужбе које му се стављају на терет и рекао је да је у периоду од 2016. до 2017. године општина Палилула подносила највише пријава против илегалне градње.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је на саслушању рекао да је 350.000 евра у кешу које је имао у својој кући – уштеђевина и паре од свадбе!

Јовичић је иначе своју супругу Мирјану оженио 2014. године, међутим како наводи и седам година касније успели су да сачувају „новац који су тад добили“.

Како за „Блиц“ каже Јовичићева адвокатица Зора Добричанин, председник општине Палилула је изнео одбрану на саслушању.

– Изнео је детаљну одбрану, онолико колико је могао с обзиром на то да није могао да прочита кривичну пријаву и није имао увид у доказе пошто му је само предочена наредба о спровођењу истраге – рекла је Добричанин.

Подсетимо Јовичић је ухапшен прекјуче ујутру, пре него што је стигао на посао у просторије општине Палилула. У великој полицијској акцији ухапшени су и његови сарадници – грађевински инспектори и начелник одељења за друштвене делатности.

Како сазнајемо, њихов „модус операнди“ је био следећи – уцењивали су инвеститоре да им дају новац како им на градилиште не би слали инспекцију, а потом би са њима направили договор.

– Од инвеститора су узимали новац „за заштиту“. То значи да их уцењивали да им плате како им не би послали грађевинску инспецију и да им нико не би издавао налоге о рушењу. Онда су у службене исправе уносили лажне податке који су омогућавали да једног дана ти објекти могу да буду укњижени, што иначе не би могли да буду. За то све су узимали материјалну надокнаду – открива извор „Блица“.

Након тога, како се сумња, у „посао“ су укључивани и остали чланови породице Јовичић – тако што је инвеститорима потом „сугерисано“ да легализацију заврше преко фирме његовог таста, а да дизајн ентеријера раде преко фирме његове супруге, те је тако његов профит био још већи.

Јовичићу је синоћ одређен притвор до 30 дана, док је већина осталих ухапшених пуштена да се брани са слободе.

Извор: Блиц