Русија Свет

Потпуни преокрет! РУСИ ПОСТАВИЛИ УСЛОВ АМЕРИЦИ! Ово нико није очекивао!

Москва сматра да је могуће да се Сједињене Америчке Државе укључе у решавање украјинске кризе само уколико Вашингтон успе да утиче на Кијев да реализује Минске споразуме, рекао је заменик министра спољних послова Русије Сергеј Рјабков.

„Раније је било ситуација када је било могуће учешће САД у том процесу. Али питање је колико су наше америчке колеге способне да играју конструктивну улогу, одосно у којој мери разумеју да без познатих корака Кијева неће бити могуће померити с места цео тај процес“, рекао је Рјабков, одговарајући на питање како оцењује намеру Кијева да укључи Вашингтон у решавање сукоба у Донбасу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према речима Рјабкова, уколико САД дођу до закључка да постоји одређена перспектива таквог рада са Украјином, онда би могле помоћи у неком виду.

„Не расправљам ни о каквим форматима. Говорим да ми не заузимамо став да се то искључује под било којим условима. Овде су најважнији став и приступ. Са тренутним приступом Американци, наравно, тамо немају шта да раде“, истакао је Рјабков.

Раније је украјински МИП саопштио да ће тема прикључивања САД у процес мирног решавања ситуације у Донбасу бити кључна током посете председника Владимира Зеленског Вашингтону крајем јула.

 

Извор: rs.sputniknews.com