Србија

ПОЗНАТИ МЕТЕОРОЛОГ ОТКРИО КАКВО НАС ВРЕМЕ ЧЕКА: У наредних 7 дана тотални преокрет

ВРЕМЕНСКА прогноза за наредних седам дана нам доноси променљиво време са пљусковима, али без већег пада температуре, написао је на свом фејсбук налогу метеоролог Ђорђе Ђурић.

– У недељу знатно више облака. Већ од јутра умерено до претежно облачно, а понегде и са слабом кишом. Током дана променљиво облачно са локалним пљусковима и грмљавином, а средином дана и после подне понегде се очекују и краткотрајне грмљавинске олује. Максимална температура од 23 до 29°Ц. У Београду до 26°Ц. Биће и веома спарно јер ће и релативна влажност ваздуха бити повећана, а ветар слаб – наводи Ђурић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Временска прогноза за следећих 7 дана

У понедељак на северу суво и претежно сунчано, а у осталим пределима променљиво облачно са локалним пљусковима и грмљавином. Биће мало свежије у односу на викенд.

У уторак и среду у већем делу Србије сунчаније и топлије. Само на југу и југоистоку и у брдско-планинским пределима уз услове за послеподневне локалне пљускове са грмљавином. У четвртак поново нестабилније, очекују се локални пљускови са грмљавином, али биће топло време.

– Наредних седам до 10 дана и даље променљиво време и без дуже стабилизације времена, али добра вест је да се не очекују велике температурне осцилације, тако да ће температуре мање-више бити око просечних вредности за ово доба године и биће око 25°Ц – наводи Ђурић.

Извор: Новости