Свет

Преокрет! Немачка ЗАБРАЊУЈЕ БРИТАНЦИМА УЛАЗАК У ЕУ? Циљ Меркелове – Означити Велику Британију као земљу високог ризика! Ево шта се дешава!

Немачка ће покушати да забрани британским путницима да уђу у Европску унију, без обзира да ли су вакцинисани против ковида-19 или нису, објавио је данас британски лист „Тајмс“

Немачка канцеларка жели да Британију означи као „земљу од високог ризика“, јер је делта сој корона вируса толико распрострањен, додаје тај лист.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

О тим плановима ће дискутовати високи европски и национални званичници у интегрисаном Одбору ЕУ за одговор на политичку кризу, а одупреће им се Грчка, Шпанија, Кипар, Малта и Португалија, наводи тај лист.

Немачка канцеларка Ангела Меркел требало би да се следеће недеље састане са британским премијером Борисом Џонсоном у његовој званичној резиденцији на селу, у вили Чекерс.

Британија планира да следећег месеца објави планове који би комплетно вакцинисаним људима омогућили неограничено путовање у све земље, осим у оне са највишим ризиком од ковида-19.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс/Танјуг