Свет

Преокрет! Немачка ЗАБРАЊУЈЕ БРИТАНЦИМА УЛАЗАК У ЕУ? Циљ Меркелове – Означити Велику Британију као земљу високог ризика! Ево шта се дешава!

Немачка ће покушати да забрани британским путницима да уђу у Европску унију, без обзира да ли су вакцинисани против ковида-19 или нису, објавио је данас британски лист “Тајмс”

Немачка канцеларка жели да Британију означи као “земљу од високог ризика”, јер је делта сој корона вируса толико распрострањен, додаје тај лист.

О тим плановима ће дискутовати високи европски и национални званичници у интегрисаном Одбору ЕУ за одговор на политичку кризу, а одупреће им се Грчка, Шпанија, Кипар, Малта и Португалија, наводи тај лист.

Немачка канцеларка Ангела Меркел требало би да се следеће недеље састане са британским премијером Борисом Џонсоном у његовој званичној резиденцији на селу, у вили Чекерс.

Британија планира да следећег месеца објави планове који би комплетно вакцинисаним људима омогућили неограничено путовање у све земље, осим у оне са највишим ризиком од ковида-19.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс/Танјуг