Свет

ПРОЦУРИО СНИМАК ОТМИЦЕ СРПСКОГ БИЗНИСМЕНА У УКРАЈНИ: Отмичари излећу из аута док је он стајао на улици!

Српски бизнисмен Милован Р, био је на мети наводно своје супруге и шурака, који су организовали његову отмицу и убиство, које је спречено захваљујући украјинској полицији.

На снимку са сигурносних камера јасно се може видети како је изгледала отмица. Наиме, док је наводно Милован стајао на улици и причао телефоном, из аутомобила излетела су прво 2 непозната лица, а затим још једно и на силу га угурали у аутомобил.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Бизнисмен се опирао, међутим није успео да се отргне од отмичара.

Сумња се да су отмицу и покушај убиства организовали супруга и шурак жртве. Милован Р, који послује у Украјини, наводно је желео да се разведе од супруге и да је разбаштини што је она сазнала па је, заједно са братом, осмислила како да се реши супруга пре него што он њу остави.

Да би му спасли живот, полиција је спровела специјалну акцију у неколико фаза.

– Прво смо нашли организатора, који је иначе држављанин Украјине који је привремено живео у иностранству. Управо је он тражио људе који ће киднаповати бизнисмена. Касније су идентификовани налогодавци као и мотиви. Планирали су да га киднапују и присиле да потпише неопходне документе, а затим убију – наводи се у полицији.

За ликвидацијумужа, жена Милована Р. понудила је стан у Москви вредан 2 милиона долара.

– Почетком јуна, након што се сазнало да је наручена ликвидација, припадници украјинске полиције извели су специјалну операцију и симулирали отмицу жртве на територији Кијева, како би преварили наручиоце убиства, који су у то време били у Србији – навео је извор из истраге.

Извор: Курир.рс