Србија

Регион на ногама! ХРВАТСКИ ИСТОРИЧАР СПУСТИО ЈАДРАНКУ БАРЈАКТАРОВИЋ: Шарић се осврнуо на усташки пир усред Никшића!

Црногорци су увек имали само српски идентитет, и то је нација за коју се зна и дан и сат када су настали, поручује хрватски историчар Горан Шарић, који се осврнуо на срамне нападе на Србију, али и дешавања и тензије у Црној Гори.

Шарић истиче да је помињање геноцида у Резолуцији о Сребреници која је усвојена у Црној Гори једна стигматизација Србије

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он говори да када се гледа геноцид кроз прошлост, не може да се изостави стотине хиљада убијених Срба од 1941. до 1945. а ту је било и Црногораца. Он додаје, да скупштину није интересовало нешто тако, већ су се фокусирали само на Србе као „геноцидан народ“.

– Срби су одавно названи као негативци, и на томе се ради. Имате пример хрватског министра који тражи од земаља ЕУ које још нису признале тзв. Косово да их призна, а зашто? Зато што му је то неко рекао – напоменуо је Шарић.

Како наводи, Црногорци су, према истраживањима, увек имали само српски идентитет, и то је нација за коју се зна и дан и сат када су настали.

– Увек имате политику великих сила, да Србији не дају излаз на море. Ви ако узмете најстарије документе, рецимо Ајнхарда, у осмом и деветом веку, он говори „Народ Срба који заузима највећи део Далмације“. Где су данас ти Срби? Ствара се идентитет на антисрпству – рекао је Горан Шарић.

Поводом певачице Јадранке Барјактаровић која је у Никшићу певала песме Марка Перковића Томпсона, Шарић њу назива парадигмом, која је, како напомиње небитна, већ је нешто друго позадина.

 

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс