Србија

Сјајна вест! СРБИЈА СМАЊУЈЕ ПОРЕЗЕ: Вучић о великом економском плану – укида се екстрапорез за млађе од 40 година! Ево шта следи!

ПРЕДСЕДНИК Србије Алексадндар Вучић изјавио је да се укида обавеза плаћања годишњег пореза на доходак за грађане млађе од 40 година, али и трогодишње ослобођење од плаћања пореза и доприноса у износу од 70 одсто на зараде запослених који први пут улазе на тржиште рада.

– Укинућемо обавезу плаћања годишњег пореза на доходак за грађане млађе од 40 година. Реч је о оном екстрапорезу који плаћају сви који имају плату већу од просека. То је сигнал за младе да мислимо на њих. Затим уводимо трогодишње ослобођење од плаћања пореза и доприноса у износу од 70 одсто на зараде запослених који први пут улазе на тржиште рада. То ће директно довести до повећавања зарада младих. Под три, ослобођење од 70 одсто пореза и доприноса на зараде запослених који раде на пројектима истраживања и развоја – рекао је председник.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Председник је навео да ће у Србију ускоро стићи још страних инвестиција и најавио отварање развојних центара за младе.

– Имаћемо раст од 12 до 16 одсто у другом кварталу и сигурно раст од 6 одсто на годишњем нивоу. То значи да ћемо већ крајем године имати услове да повећамо плате и пензије – рекао је Вучић.

 

 

Извор:  Новости.рс