Србија

Шокантне тврдње! АМЕРИЧКИ ВОЈНИ ВРХ: Кина за шест година може да буде спремна да војно присаједини ову територију!

НАЧЕЛНИК здруженог генералштаба америчке војске генерал Марк Мили рекао је, сведочећи у америчком Конгресу, да не одбацује тезу како Кина жели да буде спремна да у року од шест година може да освоји Тајван, што је раније у Сенату изнео адмирал Филип Дејвидсон, бивши командант Индо-пацифичке команде.

Пентагон сматра да Кина неће извршити инвазију на Тајван у кратком року, али и даље ојачава своју армију, на земљи, мору и у ваздуху, што је потребно да би присајединила острво уколико промени планове, рекао је Мили сведочећи пред Конгресом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Високи амерички официр тврди да Кина жели да буде спремна да уђе на Тајван и да би то могло да се догоди у наредних шест, осам или више година и додао да постоји реална претња за Тајван, преносе амерички медији.

Иако кинеска војска јача, нема индиција да би могло да дође до сукоба са Тајваном у наредне две године, тврди Мили, јер су за то потребне обимне припреме. Мили је додао да не види намеру Кине да то уради, али да види жељу Кине да буде припремљена за тако нешто.

 

 

Извор: rs.sputniknews.com