Регион

Шокантно! ПОТПУНИ ПРЕОКРЕТ У ЦРНОЈ ГОРИ? Кнежевић открио: Дритан Абазовић спреман да бирамо новог премијера!

У ЦРНОЈ Гори се Јасеновац не сме ни споменути, а када се говори о српским жртвама и када се огласи државни врх Србије, државни врх Црне Горе саопштава да је та земља независна и да неће дозволити мешање у унутрашње ствари, изјавио је вечерас један од лидера црногорског Демократског фронта Милан Кнежевић.

Волео бих да чујем и да ми неко објасни како се и на који то начин Србија мешала у унутрашње ствари Црне Горе и где она то угрожава територијални интегритет и суверенитет Црне Горе – рекао је Кнежевић за ТВ Пинк, коментаришући реаговања у Црној Гори након изјава државног врха Србије о Резолуцији о Сребреници увојеној у црногорској скупштини.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Кнежевић је оценио да је Резолуција о Сребреници још срамнија од признања Косова 2008. године од стране власти Мила Ђукановића, зато што су овога пута за резолуцију гласали делови парламентарне већине која је на таласу литија и српских гласова 30. августа прошле годиен победила ДПС.

Према његовим речима, било је потребно неко „самопризнање Срба као геноцидног народ“ у држави у којој је 30 одсто Срба, и то према покраденом попису из 2011. године.

Наводи да та Резолуција није писана у Црној Гори и да се никада не би у тој земљи написала, јер је, каже, српско становништво у Црној Гори против резолуције која квалификује Србе, Србију и СПЦ као геноцидне.

Кнежевић очекује да ће у региону кренути „талас“ доношења таквих резолуција како би се створили темељи за причу око укидања Републике Српске.

Указује да је Демократски фронт када се говорило о томе да ли да се уврсти Резолуција о Сребреници на дневни ред црногорског парламента, поднео предлог о Резолуцији о геноциду у Велици и у Пивским Долима у Другом светском рату

– Не да није било Резолуције, напротив, није се дозволило ни да се расправља о томе, јер делови парламентарне већине нису желели да суде злочнине над Србима у Црној Гори који су се догодили током Другог светског рата – рекао је Кнежевић.

Упитан да прокоментарише понашање премијера Црне Горе Здравка Кривокапића, који је, на констатацију новинара, незадовољан доношењем резолуције, Кнежевић је рекао да је Кривокапић ипак изневерио аманет митрополита Амфилохија.

Кнежевић је додао да је Демократски фронт напустио парламент, јер је, наводи, у петак вече створена ад хок парламентарна већина с посланицама ДПС-а.

Каже да су сада на потезу председник Скупштине Алекса Бечић и потпредседник Владе Дритан Абазовић и да од њих зависи да ли ће бити нових избора у Црној Гори и додао да Демократски фронт више неће трпети понижење српског народа и СПЦ, као и да неће дозволити да се угрози све оно што је ан изборима 30. августа прошле године постигнуто.

– Мислим да је Абазовић спреман да бирамо новог премијера – рекао је Милан Кнежевић.

 

Извор: Новости.рс