Русија

СТИГЛО ЈЕЗИВО УПОЗОРЕЊЕ ЗА ПУТИНА! Превариће вас, нова тактика САД је веома опасна,ево шта ће урадити Русији!

Политиколог Јевгениј Сатановски упозорио је да се изјава Пентагона – да Сједињене Државе Русију не посматрају као свог непријатеља – не схвати озбиљно.

Коментаришући вести из иностранства, стручњак је повукао занимљиву историјску паралелу. Сатановски је подсетио да је и пре почетка Великог отаџбинског рата између Совјетског Савеза и Немачке био на снази пакт о ненападању, који су потписали министри спољних послова обеју држава Вјачеслав Молотов и Јоаким фон Рибентроп.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Сећам се да нас пре рата Хитлер званично није сматрао непријатељем“, написао је политиколог.

Сви савршено знају како су се догађаји касније одвијали; 22. јуна 1941. године, без објаве рата, Немачка је напала СССР.

Нешто слично је могуће и данас. На то, према мишљењу Сатановског, указују бројне америчке војне базе које се појављују практично дуж читавог периметра Русије, „од Норвешке до Далеког Истока“.

„А све наше комшије Американци снабдевају, обучавају и наоружавају не зато што смо им непријатељи, већ искључиво из пријатељских разлога“, иронично је приметио стручњак.

Изјава Пентагона је очигледна дезинформација, створена за лаковернике, рекао је Сатановски. Истовремено, експерт признаје да Сједињене Државе заправо Русију не позиционирају као свог непријатеља, али дефинитивно нису ни пријатељи, што се јасно види у односу Вашингтона према Москви.

Резимирајући, политиколог је додао да је став, који је изразило Министарство одбране Сједињених Држава, још једна заблуда која се сервира Русији уочи састанка руског председника Владимира Путина са америчким колегом Џозефом Бајденом.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs