Србија

Стравично! ОТАЦ ДЕЧАКА КОЈИ СЕ УДАВИО ИЗНЕО ШОК ТВРДЊЕ: Тачно се зна како је настрадао, на снимку се СВЕ види!

Фото: Pixabay.com
Фото: Pixabay

Отац настрадалог Бранислава (10), који се у недељу увече утопио на градском базену у Оџацима, Дарко Паленкаш, захтеваће од надлежних да утврде одговорност управе базена и да испитају како је дошло до тога да човек који је глувонем буде запослен као чувар на базену.

Надлежни у општини Оџаци али и руководиоци базена где се удавио несрећни дечак Б.П. (10) у недељу поподне нису били вољни јуче да да одговоре на питање да ли ће неко да одговара за ову трагедију.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како се наводи, полиција има снимак Бранислављевог пада у воду.

– Тачно се зна како је настрадао. С њим је био и други дечак, сазнали смо и ко је, али ме ни та породица није позвала – рекао је Дарко.

Незванично, Бранислав је пао са скакаонице.

– На снимку се види да се Бранислав попео на ниску скакаоницу, а да га је друг гурнуо. Видевши да се дечак дави, уплашио се и побегао. Камера је забележила и како Бранислав два, три пута израња, покушавајући да се спасе. Да је неко од запослених на базену био ту, сигурно би видео драму и можда би дечак био спасен – рекао је он.

Из Вишег јавног тужилаштва у Сомбору је речено да је дечак који је гурнуо Бранислава то учинио без намере да му науди, наведено је.

– Ушуњали су се на базен, прескочили ограду. Он није знао да је Бранислав непливач. То је била дечја игра, хтео је да се нашали с другом. Нажалост, све се трагично завршило. Дечак је кривично неодговоран јер је млађи од 14 година, а с њим раде стручњаци из Центра за социјални рад и психолог – каже извор.

Општина Оџаци саопштила је да ће данас бити проглашен дан жалости.

Биће утврђена, наводно, и одговорност управе базена и Спортског центра, а према најновијим информацијама, глувонеми човек који је једини кобне вечери био на базену уопште није чувар.

– Наводно је запослен на одржавању зеленила, а чувара изгледа да није ни било.

Базен иначе још није отворен за купаче

 

 

 

 

 

 

Фото: Pixabay.com

Извор: Еспресо/Телеграф.рс