Србија

Стравично! ОТАЦ ДЕЧАКА КОЈИ СЕ УДАВИО ИЗНЕО ШОК ТВРДЊЕ: Тачно се зна како је настрадао, на снимку се СВЕ види!

Фото: Pixabay.com
Фото: Pixabay

Отац настрадалог Бранислава (10), који се у недељу увече утопио на градском базену у Оџацима, Дарко Паленкаш, захтеваће од надлежних да утврде одговорност управе базена и да испитају како је дошло до тога да човек који је глувонем буде запослен као чувар на базену.

Надлежни у општини Оџаци али и руководиоци базена где се удавио несрећни дечак Б.П. (10) у недељу поподне нису били вољни јуче да да одговоре на питање да ли ће неко да одговара за ову трагедију.

Како се наводи, полиција има снимак Бранислављевог пада у воду.

– Тачно се зна како је настрадао. С њим је био и други дечак, сазнали смо и ко је, али ме ни та породица није позвала – рекао је Дарко.

Незванично, Бранислав је пао са скакаонице.

– На снимку се види да се Бранислав попео на ниску скакаоницу, а да га је друг гурнуо. Видевши да се дечак дави, уплашио се и побегао. Камера је забележила и како Бранислав два, три пута израња, покушавајући да се спасе. Да је неко од запослених на базену био ту, сигурно би видео драму и можда би дечак био спасен – рекао је он.

Из Вишег јавног тужилаштва у Сомбору је речено да је дечак који је гурнуо Бранислава то учинио без намере да му науди, наведено је.

– Ушуњали су се на базен, прескочили ограду. Он није знао да је Бранислав непливач. То је била дечја игра, хтео је да се нашали с другом. Нажалост, све се трагично завршило. Дечак је кривично неодговоран јер је млађи од 14 година, а с њим раде стручњаци из Центра за социјални рад и психолог – каже извор.

Општина Оџаци саопштила је да ће данас бити проглашен дан жалости.

Биће утврђена, наводно, и одговорност управе базена и Спортског центра, а према најновијим информацијама, глувонеми човек који је једини кобне вечери био на базену уопште није чувар.

– Наводно је запослен на одржавању зеленила, а чувара изгледа да није ни било.

Базен иначе још није отворен за купаче

 

 

 

 

 

 

Фото: Pixabay.com

Извор: Еспресо/Телеграф.рс