Русија

Свет у страху! РУСКИ БРОДОВИ СУ КРЕНУЛИ, Путин узвраћа ударац Енглезима усред Медитерана, зона јужно од Кипра је већ затворена!

Бродови Ратне морнарице Русије извешће у Средоземном мору војне вежбе са ракетним гађањима на око 30 километара од британског носача авиона „Краљица Елизабета“, показују информације међународног система за обавештавање ваздухопловног особља (НОТАМ)

Према подацима НОТАМ-а, маневри руских бродова би требали да се одрже већ 26 јуна. У вези с тим, биће затворена зона Медитерана, јужно од Кипра. Са друге стране, британски бродови се од 1. до 30. јуна налазе у мањем подручју мора, јужно од Кипра. Овим, подручје дејства „Краљице Елизабете“ и северну границу зоне војних вежби руске флоте дели свега неколико десетина километара.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Министарство одбране Русије је саопштило раније да су 25. јуна почеле заједничке војне вежбе оперативне флоте и Ваздушно-космичких снага. У маневрима учествује пет бродова и две подморнице. Поред их, на вежбама ће се наћи и носачи хиперсоничног оружја МиГ-31К, као и бомбардери Ту-22М3.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс/rs.sputniknews.com