Русија

СВЕТ У СТРАХУ! Стигло језиво упозорење: Руси ће следећи пут пуцати у месо!

Шеф руске делегације за питања војне безбедности и контроле наоружања на преговорима у Бечу Константин Гаврилов упозорио је Велику Британију да би у следећој ситуацији, сличној инциденту са разарачем у Црном мору, бомбе могле да гађају мету, а не правац кретања.

– Немогуће је сакрити узнемиреност због саопштења Министарства одбране Велике Британије да је поменути разарач наводно реализовао „миран пролазак кроз територијалне воде Украјине“. Приморан сам да упозорим бившу „краљицу мора“ да се следећи пут, уколико буде донета таква одлука, неће бомбардовати правац кретања, него мета – рекао је Гаврилов говорећи на пленарној седници форума ОЕБС-а за сарадњу у области безбедности.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Такође је подсетио на изјаву бившег државног секретара САД Хенрија Кисинџера да је Русија „добра, гостољубива, добронамерна, али непобедива“, истакавши да то историја потврђује преко хиљаду година.

Према наводима Министарства одбране Русије, британски разарач је претходно добио упозорење да ће бити употребљено наоружање уколико повреди границе Руске Федерације, међутим, војни брод на то упозорење није реаговао.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс/rs.sputniknews.com