Спорт

ТЕНИСКИ СВЕТ У ШОКУ! Федерер најавио повлачење! Ево шта је рекао за Ђоковића!

Роџер Федерер размишља да се повуче са Ролан Гароса пре него што дође до његовог сусрета са Новаком Ђоковићем!

Федерер је у суботу увече играо против Доминика Кепфера, којег је савладао после четири врло неизвесна сета. Тај сусрет је завршен иза поноћи, а и Енди Мареј је био одушевљен да Федерер на прагу 40. рођендана и после две операције колена и даље наступа на тако високом нивоу.

Ипак, после меча је Федерер многе изненадио својом звучном изјавом да би могао да напусти Ролан Гарос и пре меча осмине финала против Матеа Беретинија.

„Донекле је то занимљиво, јер нико, па ни ја, не знамо шта је могуће за мене“, почео је Федерер на конференцији за медије.

„То је донекле занимљив угао, али бих волео да је другачије. Волео бих да будем у Рафиној или Новаковој позицији сада, где се они осећају добро и ако играју добро, знају да ће да победе. Немам тај осећај сада.“

Швајцарац је потом открио да размишља о напуштању Ролан Гароса.

„Потребни су ми овакви мечеви сада и да видим шта је следеће. Морам да одлучим да ли ћу да наставим да играм или не (на овом турниру, прим. аут). Да ли је ово превише ризика у овом тренутку? Шта је најбоље у овом тренутку за Вимблдон, јер после Ролан Гароса немам недељу дана паузе пре одласка у Хале. Доста тога се дешава, али после оваквог меча не знам како ће ствари изгледати кад се сутра пробудим. Одлучићу са својим тимом“, поручио је Роџер Федерер.

Легендарни Швајцарац би у случају победе над Беретинијем у четвртфиналу могао да се састане са Новаком Ђоковићем, уколико најбољи тенисер света савлада Лоренца Мусетија.

Ипак, до њиховог 51. окршаја можда и не дође на Ролан Гаросу ове године, а Федерер је већ изјављивао да у мечу против Новака не би имао шта да тражи…

 

 

 

 

 

 

Извор: Новости.рс