Србија

ТРАГЕДИЈА У ШАПЦУ: Воз усмртио мушкарца који је аутом заобилазио спуштену рампу

На путном прелазу обезбеђеном аутоматским полубраницима и светлосном саобраћајном сигнализацијом између Штитара и Шапца у 8.15 сати догодила се несрећа у којој је настрадала једна особа, када је друмско возило покушало да заобиђе спуштене бранике.

На друмско возило које је покушало да заобиђе спуштене бранике налетео је путнички воз, који је саобраћао из Штитара ка Београду, пише Телеграф.рс.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У несрећи је настрадао возач друмског возила. Реч је о мушкарцу, старости 71 година.

О несрећи је одмах обавештен МУП, а железнички саобраћај на овом делу пруге је тренутно у прекиду.

„Инфраструктура железнице Србије“ изражава саучешће породици настрадалог.

Ово је други случај на српским пругама у року од само пола дана да се догоди несрећа на путном прелазу обезбеђеном савременом сигнализацијом, због непрописне вожње учесника у друмском саобраћају. Синоћ у 19.55 сати, на путном прелазу обезбеђеном полубраницима и светлосном сигнализацијом, између Влашког Поља и Младеновца теретни воз налетео је на друмско возило, које је такође заобилазило спуштене бранике.

У овој несрећи синоћ није било повређених, али се такви случајеви најчешће трагично завршавају.

„Инфраструктура железнице Србије“ зато упозорава и апелује на све учеснике у саобраћају да поштују сигнализацију, возе пажљиво и буду одговорни према себи и другима, јер је то једини начин да се спрече овакве несреће и сачувају људски животи.

Извор: Телеграф