Издвајамо Православље

У НЕВОЉИ СТЕ, МИСЛИТЕ ДА ВАМ НЕМА СПАСА: Ова ЧУДОТВОРНА молитва ПРЕСВЕТОЈ БОГОРОДИЦИ ће вам помоћи

Преблагословена Владичице, Приснодјево Богородице,

Која си Бога Реч, Који је изнад сваке речи, родила и благодат Његову више од свих примила, Која си море Божанствених дарова и чудесима непресушна река и Која изливаш благодат на све који са вером прибегавају Теби!

Клањајући се чудотворној икони Твојој, молимо Те, свемилостива Мајко човекољубивог Владике:

излиј пребогату милост Твоју на нас и пожури да испуниш мољења наша која приносимо Теби, Брзопомоћнице, јер утеху и спасење свима припремаш.

Посети, Преблага, слуге Твоје благодаћу Твојом, подај болнима исцелење и савршено здравље, мир узнемиренима, слободу заробљенима и утеху свима који страдају.

Избави, Свемилостива сваки град и сваку земљу од глади, помора, земљотреса, потопа, огња и мача и сваке казне времене и вечне, материнском смелошћу Својом одврати гнев Божији.

Од душевне раслабљености, напада страсти и грехопада ослободи слуге Твоје, да би смо без спотицања у сваком благочешћу поживели у овом веку а у будућем били удостојени вечних блага благодаћу и човекољубљем Сина Твога и Бога, јер Њему доликује свака слава, част и поклоњење са Беспочетним Оцем Његовим и Пресветим Духом, сада и увек и у векове векова.

Амин.

 

Извор: Србија јавља