Србија

УДАРНО! Хитно се огласио директор фабрике „Слобода“: Није експлозија већ…

Чачак — Нови „пожар“ у фабрици „Слобода“ у Чачку заправо није била експлозија већ паљење барута које је у тренутку бљеснуло, тврди директор те фабрике.

У фабрици наменске индустрије “Слобода“ у Чачку синоћ се запалио комад барута, али то није изазвало пожар нити експлозију, рекао је Тањугу генерални директор те компаније Зоран Стефановић и додао да би радници сутра требало да се врате на посао.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

“У питању је припала ситног комада барута, то је бљеснуло у тренутку, али није било пожара нити експлозије. Наше дежурне екипе су биле на лицу места и могле су то да осмотре“, рекао је Стефановић.

Он је навео да се очекује да ће у току дана надлежни органи, у консултацији са руководством фабрике, дати одобрење да се радници сутра врате на посао. Стефановић је рекао да је пожар, који је избио у фабрици у ноћи измедју четвртка и петка, угашен, а да специјализоване екипе треба да прегледају део фабрике у којој се догодила експлозија.

“Надам се да ће екипе сутра почети да раде. Данас правимо стратегију, има загадјеног терена ван круга фабрике, у близини места експлозије, прво би требало то санирати“, навео је Стефановић. Поједини медији објавили су да је у фабрици “Слобода“ ноћас дошло до још једне јаче експлозије и пожара. У магацину те фабрике је у ноћи измедју четвртка и петка дошло до серије детонација и пожара, али нико није повредјен.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг