Србија

Ужас! ГОРАН ТОГ ЈУТРА НИЈЕ ХТЕО ДА ИДЕ, КАО ДА ЈЕ ПРЕДОСЕТИО СМРТ! Кренули да беру јагоде и погинули у стравичном судару код Лознице

У стравичној саобраћајној несрећи која се јуче догодила на путу Завлака – Текериш код Лознице погинуло је четворо људи, док је троје тешко повређено.

Сви страдали су били у комбију којим су кренули у бербу јагода за надницу од 2.600 динара, кад је на њих у пуној брзини налетео камион.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Удес је, према првим резултатима из истраге, скривио возач комбија Горан Мршић (48).

Кобна кривина

У овом трагичном судару су, поред возача комбија Горана Мршића, који је из села Јошева, погинули и Радојка Н. (62), Софија Б. (43) и Радослав Т. (49), све троје из Јадранске Лешнице. Тешко су повређени Љиљана Мршић (32), супруга страдалог возача комбија, као и Д. З. (31) и његов малолетни син.

Возач камиона Миленко Т. из Новог Сада прошао је без повреда.

Према незваничним сазнањима, несрећа се догодила јуче око 6.30 сати ујутро, када је комби лозничких регистрација, за чијим је воланом био Мршић, кренуо да се укључи на магистрални пут, прошавши поред знака „стоп“.

– Укључио се на магистрални пут у правцу шабачког села Волујица, а у том моменту на њега је у пуној брзини налетео шлепер новосадских таблица, који се кретао у правцу Крупња. Услед стравичног ударца камион и комби су излетели с пута и завршили у њиви. Комби је био потпуно смрскан, а на месту су погинули возач Горан Мршић, као и Радојка, Софија и Радослав – казао је наш извор из истраге.

Возач камиона је одмах после судара позвао полицију и Хитну помоћ и покушао да помогне повређенима. Убрзо су на место несреће стигле патрола полиције, једна ватрогасна екипа као и неколико амбулантних кола. Лекари су, нажалост, могли само да констатују смрт возача комбија и сезонских радника, док су остали повређени хитно транспортовани у болницу у Лозници.

Возач камиона је био у шоку и све време увиђаја се држао за главу и понављао: „Ја не верујем…“
Иначе, настрадали Горан са супругом Љиљаном, која је у критичном стању, имао је три сина и ћерку, која болује од леукемије. Поред тога, Горан је из првог брака имао ћерку, која је сада удата и има дете.
Горанов отац Живорад је у сузама испричао да је кобног јутра његов син кренуо да превезе групу људи која је требало да бере јагоде за надницу у селу Волујац.

– Горану се тог јутра није ишло на пут, као да је предосетио неко зло. Љиљана је инсистирала да крену, рекла је Горану да морају да зараде неки динар… Троје малолетне деце су издржавали, од тога двоје иде у школу, требао им је новац… Син ми је погинуо на лицу места, а снаја је због тежине повреда пребачена у Београд – прича очајни Живорад, коме сад најтеже пада да деци саопшти да су остали без оца и да им је мајка у болници:

– Склонили смо децу из куће, они не знају за трагедију, мада ова најстарија нешто наслућује. Најмлађа има здравствених проблема, дијагностиковали су јој леукемију, али сада је добро… Не знам шта ћу, ако ми верујете…

Живорад напомиње да је од очевидаца чуо да за несрећу није крив његов син, како је утврђено током увиђаја, већ возач камиона.
– Камион је ишао много брзо. Мој син се укључио на главни пут и није га видео јер је камионџија због велике брзине у трену излетео из кривине. Горан је покушао да га избегне, али није могао – рекао је Живадин.

Рођак настрадалог возача комбија испричао је да је Горан са комшијама и пријатељима скоро свако јутро ишао да бере јагоде.
– Борио се за своју децу… Био је поштен и вредан радник. Бавио се и механичарским послом, надничио је, није бирао посао. Знам да су за брање јагода он и жена радили за дневнице од по 2.600 динара – прича рођак.

Није био пијан

На месту несреће јуче су биле и колеге возача камиона Миленка Т. Они потврђују да је кривина на магистралном путу у близини места несреће непрегледна, али да је очигледна кривица ипак на Мршићу.

– Возач комбија се није зауставио на знак „стоп“. Колега Миленко није имао никакве шансе да избегне судар и нажалост десила се трагедија. Жао ми је страдалих људи, али просто је тако – каже он.

Током увиђаја утврђено је да Миленко није имао алкохол у крви.

Мештани: Раскрсница је непрегледна

Мештанин села Јошева, одакле је настрадали Горан Мршић, каже да пут на коме се догодила страшна трагедија није много прометан, али да је раскрсница где је дошло до удеса непрегледна.

– Велики је ризик да се укључиш на тај пут јер никад не знаш кад ће неко налетети иза кривине. Страшно је ово што се десило, велика трагедија… Туга, да људи тако изгубе главу. Призор је био стравичан. Комби је толико уништен и смрскан да су ватрогасци хидрауличним маказама морали да га секу како би извукли страдале. Од силине ударца седиште из комбија је излетело и завршило у јарузи поред пута – прича очајни мештанин Кошеве.

И у Јадранској Лешници су очајни због трагедије.

– Ето шта ти је живот… Пораниш да береш јагоде и зарадиш неку пару, али онда наиђе камион, секунд непажње, брзине, ко зна чега, и оде глава – коментаришу у Јадранској Лешници.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс