Србија

Важно обавештење! АКО СТЕ НА ОВОМ СПИСКУ ДАНАС ДОБИЈАТЕ НОВАЦ ОД ДРЖАВЕ: Почиње исплата, а ево када вам стиже још 50 евра!

Данас почиње исплата једнократне помоћи од 3.000 динара за пензионере који су се до 31. маја вакцинисали макар једном дозом вакцине.

Министар финансија Синиша Мали је на Инстаграм профилу написао да ће од сутра новац бити исплаћиван и осталим вакцинисаним грађанима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Од 17. јуна почеће исплата за грађане који су се за ту награду пријавили преко сајта Управе за трезор или кол-центра. До сада се за ову меру помоћи државе пријавило око 1,2 милиона грађана Србије.

Иначе, у оквиру трећег пакета државне помоћи до сада је исплаћено три пута по пола минималца за привреду, првих 30 евра за пунолетне грађане, као и 100 евра за све грађане на КиМ и 200 евра за незапослене грађане на КиМ.

Што се тиче пензионера, после исплате од 30 евра у мају и 3.000 динара за вакцинисане, они ће у септембру добити и додатних 50 евра. Следеће исплата је у новембру и тада ће сви остали грађани добити других 30 евра.

И пензионери ће у новембру добити својих 30 евра и тако доћи до укупне цифре од 110. У новембру ће и незапослени добити својих 30 и тако доћи до укупне цифре од 120 евра.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс/Танјуг