Србија

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ! Ови грађани сутра добијају 3.000 ДИНАРА, И У СЕПТЕМБРУ ДОДАТНИХ 50 ЕУРА!

Рок за пријаву за 3.000 динара за грађане Србије који су вакцинисани истиче данас у поноћ. За овај подстицај државе се могу пријавити сви старији од 16 година који су до 7. јуна примили макар једну дозу вакцине, а након истека рока за пријаву држава креће и са исплатом „награде“.

Први ће овај новац добити пензионери, којима 3.000 динара на рачуне леже сутра, 16. јуна.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

За ову меру подршке пензионери се не пријављују, већ ће им новац бити уплаћен на рачун на који примају пензију.

Од четвртка, 17. јуна почеће исплата грађанима који су се за тај подстицај пријавили преко сајта Управе за трезор или кол-центра. Очекује да ће у наредних неколико дана након 17. јуна бити исплаћени сви који се буду пријавили. У овој групи су и корисници социјалне помоћи који за 3.000 динара такође морају да се пријаве.

Према подацима с почетка месеца, у Србији је вакцинисано више од 50 одсто пунолетног становништва. Најмањи проценат вакцинисаних је у општинама Тутин, Нови Пазар и Лајковац. Вакцинисано је 12,5 процената младих између 18 и 25 година, као и 20 одсто оних између 25 и 30 година.

Календар исплата и пријава:

15. јун – крај пријаве за за 3.000 динара за вакцинисане
друга половина јуна – уплата 3.000 динара за вакцинисане
Септембар – пензионери добијају додатних 50 евра
Новембар – исплата других 30 евра за све категорије грађана
Што се тиче пензионера, после исплате од 30 евра у мају, и 3.000 динара за вакцинисане, они ће у септембру добити и додатних 50 евра. Следеће исплата је у новембру и тада ће сви остали грађани добити других 30 евра.

И пензионери ће у новембру добити својих 30 евра и тако доћи до укупне цифре од 110. У новембру ће и незапослени добити својих 30 и тако доћи до укупне цифре од 120 евра.

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс