Србија

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ! Ускоро и 3.000 динара за вакцинисане, али пре тога већи износ: Сутра стиже новац од државе!

Београд — Исплата последње рате минималца, почиње сутра, 8. јуна.

Сви предузетници, микро, мала, средња и велика предузећа за сваког пријављеног радника добиће по 15.450 динара.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Са овом исплатом практично се завршава трећи пакет помоћи који је укључивао подршку свим предузећима. Ова подршка је покрила зараде за март, април и мај, а фирме ће укупно, по сваком раднику, добити нешто више од 46.000 динара, односно три пута по 15.450, што је половина јануарске минималне плате у Србији.

Право на ову помоћ има нешто више од милион и по радника, мада је број пријављених за помоћ био значајно мањи – око 1,2 милиона у просеку месечно.

Иначе, како су за Блиц потврдили у Министарству финансија, за 3.000 динара до јутрос се пријавило 1.158.624 грађана. Рок за пријаву истиче 15. јуна, а право на ову помоћ имају сви грађани који су вакцинисани до данас и који су се за вакцинацију пријавили до 31. маја.

Календар исплата и пријава за осталу државну помоћ:

– 15. јун – крај пријаве за за 3.000 динара за вакцинисане

– друга половина јуна – уплата 3.000 динара за вакцинисане

– Септембар – пензионери добијају додатних 50 евра

– Новембар – исплата других 30 евра за све категорије грађана

Што се тиче пензионера, после исплате од 30 евра у мају, и 3.000 динара за вакцинисане, они ће у септембру добити и додатних 50 евра. Следеће исплата је у новембру и тада ће сви остали грађани добити других 30 евра.

И пензионери ће у новембру добити својих 30 евра и тако доћи до укупне цифре од 110. У новембру ће и незапослени добити својих 30 и тако доћи до укупне цифре од 120 евра.

 

 

 

 

 

 

Извор: Блиц.рс