Свет

Велика трагедија! ПОРОДИЦА УБИЛА ДЕВОЈКУ ЈЕР ЈЕ ОДБИЛА ДА СЕ УДА! Родитељи побегли у иностранство!

Фото: Pixabay.com
Фото: Pixabay

Полиција од почетка маја трага за њеним телом и претражује пољопривредно земљиште у близини куће, где верују да је породица закопала девојку

Италијанска полиција трага за породицом и рођацима 18-годишње девојке због сумње на убиство, након што је нестала из породичног дома у северној Италији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Полиција је рекла да је породица Саман Абас тражила од ње да оде у Пакистан због уговореног брака, што је она одбила, преноси ББЦ.

Њен рођак Икрам Ијаз је ухапшен у Француској и изручен Италији, док полиција трага за њеним ујаком и још једним рођаком.

Медији су пренели да су њени родитељи наводно побегли у Пакистан
Тужиоци су свих петоро осумњичили за њено убиство, иако тело још увек није пронађено.

Говорећи за италијанске медије након нестанка девојке, њен отац је тврдио да је отпутовала у Белгију.

Према италијанским медијима, Саман је живела под заштитом социјалне службе од октобра, али се крајем априла вратила у породични дом у близини Парме.

Тужилац Изабела Чиеси је рекла да власти верују да је на превару враћена кући. Рекла је да се није надала позитивном исходу случаја, који је описала као убиство с предумишљајем.

Полиција од почетка маја трага за њеним телом и претражује пољопривредно земљиште у близини куће.

Прошле недеље је италијански савез исламских заједница (УЦОИИ) издао фетву (верску пресуду) којом се одбијају принудни бракови као одговор на нестанак Самане Абасе.

Рођак негирао да има везе са њеним нестанком
Рођак жртве Икрам Ијаз ухапшен је 29. маја у Ниму у Француској на основу европске потернице коју је суд издао на захтев јавног тужилаштва. Изручен је Италији 9. јуна и одведен у притвор.

На суду је негирао да има било какве везе се нестанком девојке, преноси сајт Опиндиа.

Према писању локалних медија, родитељи Шабар и Назија су наводно, заједно са ујаком Хаснаином и рођацима Ијазом и Номанулхаком, задавили девојку и закопали је у пољу у близини породичног дома.

Злочин су наводно извели јер је одбила да се уда за рођака, познато као „убиство из части“.

 

 

 

 

 

 

Фото: Pixabay.com
Извор: Телеграф / Информер