Србија

ВЕСИЋ ИЗДАО ХИТНО САОПШТЕЊЕ: Стижу несносне врућине

Заменик градоначелника Београда Горан Весић наложио је директорима градских предузећа да спроведу мере предострожности због најављених високих температура од уторка, 22. јуна до петка, 25. јуна.

Мере се односе на организацију процеса рада, како би радници у најтоплијем делу дана имали паузу за освежавање, као и постављање цистерни са пијаћом водом на шест локација.

Републички хидрометеоролошки завод Србије издао је упозорење за подручје Београда на веома високе температуре. Од уторка до петка очекује се веома топло време са температуром која ће бити знатно изнад просека за овај период године. Највиша дневна температура кретаће се од 37 до 40 степени, а мањи пад температуре очекује се у петак, 25. јуна.“Због тога сам наложио постављање ауто-цистерни са пијаћом водом и исправним местима за точење на прометним локацијама на територији града Београда за потребе наших суграђана. Цистерне ће бити постављене 22, 23, 24. и 25. јуна од 8 до 20 часова на Тргу републике – ТЦ „Стакленац”, Београдском сајму – смер ка Чукарици, код Општине Нови Београд – кружни ток уз зграду општине, у Земуну – окретница јавног градског превоза на крају Улице цара Душана, на Зеленом венцу и код Вуковог споменика“,  најавио је Весић.

Према његовим речима, време прања улица биће померено од сутра до петка, како би се у најтоплијем делу дана улице освежавале ради ублажавања ефеката веома високих температура.“Наложио сам и преглед функционалности свих јавних чесама на територији града, које су у надлежности ЈКП „Београдски водовод и канализација” и ЈКП „Зеленило – Београд”“,  рекао је заменик градоначелника.

Због прогнозираних високих температура, Весић је упутио и налог директорима градских предузећа да организују процес рада на такав начин да се радницима обезбеди пауза за освежавање у најтоплијем делу дана.

Извор: sputniknews.com