Србија

Албанци побеснели! ОВО НИСУ ОЧЕКИВАЛИ: Америчка амбасада у Београду издала наређење – Морате то да урадите!

САД подржавају пуну примену Бриселског споразума, укључујући и формирање Заједнице српских општина, одговорили су из америчке амбасаде у Београду на питање какав је „став САД око обавезе Приштине да формира ЗСО, с обзиром да се данас навршава 3.000 дана од потписивања Бриселског споразума“.

У Бриселу ће се сутра састати делегације Београда и Приштине, а директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић је најавио да ће „делегација Београда сутра, пре свега, покренути питање формирања ЗСО, али ће инсистирати и на другим важним питањима које Приштина мора да реши – питање енергетике, слободе кретања и питање несталих, које није само техничко, већ цивилизацијско питање“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Подсећања ради, недавно је заменик помоћника америчког државног секретара и специјални изасланик за Западни Балкан Метју Палмер рекао „да је споразум о Заједници српских општина обавеза коју су приштинске „институције“ преузеле и морају да га примене“.

– (Тзв.) Косово мора да пронађе механизам за спровођење споразума и формирање Заједнице српских општина, поштујући свој устав – навео је тада Палмер.

 

Извор: Kosovo Online