Србија

ДО 5.000 ЕВРА ПО ЖЕНИ! Вучић се огласио и саопштио вести које ће обрадовати све!

Недовољно рађање, које директно утиче на негативан природни прираштај, до данас је нерешив проблем за све развијене и земље у развоју. Управо захваљујући овом процесу стари континент (Европа) буквално потврђује свој назив, с обзиром на све старију структуру становништва.

Низак наталитет данас је типична појава у готово целом свету, а за решења за овај вишедеценијски процес са погубним ефектима и даље се трага.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Председник Србије Александар Вучић у емисији на ТВ Пинк рекао је да ће се лично заложити за повећање помоћи новорођеној деци и мајкама, са циљем подстицаја рађања.

Вучић је најавио да се припремају нова решења за подстицај наталитета који ће предвиђати значајну новчану подршку за стимулацију рађања.

– Донећемо такве мере које ће финасијски подстаћи рађање, као и повећање старосне границе за вантелесну оплодњу на 42 године и више. Урадићемо све што моземо да мотивисемо људе – рекао је Вучић.

Како је рекао, његов предлог је да се једнократна давања за свако рођено дете повећају до 5 000 евра по детету, као и да се задрже и побољшају и остала права.

– Од ресорног министра Ратка Дмитровића добио сам предлоге за измене закона којима ће се помоћи трудницама и породиљама, а предвидети и већи износи за децу – рекао је Вучић.

Он је истакао да новцем не може да се све учини за наталитет, али да ће у мањим срединама то много значити. Истиче да је стопа наталитета обрнуто пропорционална животном стандарду, али да без деце нема будућности.

– Предлози предвиђају много више новца за рађање деце – и за прво, и за друго, и за треће. У мањим срединама то је јако важно. Неке људе можемо да мотивишемо, без деце ми немамо будућност. Морамо да размишљамо о онима који остају после нас. Бићемо међу првима у Европи по стопама стимулације рађања – најавио је председник.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс