Србија

ДРАМА ИЗА РЕШЕТАКА! Беливук забринут због ЈЕДНЕ ствари: Нећу да робијам због психопате!

Вељко Беливук звани Веља Невоља и Марко Миљковић „Звер“, пред подизање оптужнице које се очекује у петак, страхују да се још неко из њихове криминалне групе „не преломи“ и не открије још детаља о језивим убиствима и пословима овог клана

Како „Блиц“ сазнаје, иза решетака је завладала нервоза, а забринути Беливук као највећу претњу сада види чланове групе који нису директно мучили и убијали жртве, али јесу саучесници јер су након злочина носили тела или их млели у кући страве у Ритопеку. Невоља страхује да ће управо они проговорити како би покушали да себи издејствују мање затворске казне.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Страхује од чланова групе који нису убијали“

Извор „Блица“ из истраге наводи да је последњих неколико дана Беливук лоше.

– Показује нервозу и забринутост. Страхују од чланова који нису директно учествовали у убиствима, боје се да ће „проговорити“ – каже „Блицов“ саговорник.

У овом тренутку практично свака нова информација о злочинима и криминалним пословима овог клана је „цементирање“ пресуде, али и откривање ширих послова са наркотицима у којима су Беливук и Миљковић били само један део велике мреже.

„Нећу да робијам због психопате“

„Блицов“ извор каже да у целом врху београдског дела групе влада права пометња. С друге стране део припадника клана који нису убијали супарнике, почињу да говоре да „неће због ‘Марка психопате’ (Миљковић) да леже више него што би могли добију“.

Како наводи, неколико припадника клана сматра да би сведочењем о злочинима у којима нису учествовали могли да смање своје казне.

– „Нисам убио, носио сам тело… Уместо 40 година, могу да добијем 10“. Тако су почели да размишљају – открива извор „Блица“

Беливук је, како наводи наш извор, био убеђен да његов случај неће кренути овим током.

– Он је слепо веровао адвокатима који су га уверавали да нема случаја, да нема ничег. Беливук је био апсолутно убеђен да је безбедан. То је сада срушена илузија и он је у паници. У најбољем случају излази из затвора у касним седамдесетим – каже извор.

Уздао се у „нема тела, нема дела“

Шест месеци откако су ухапшени Беливук и Миљковић ситуација је много другачија. Испрва су и Веља Невоља и „Звер“ били сигурни да против њих неће бити доказа ни за једно убиство. Веровали су у свој модел убистава – нема тела, значи нема ни дела. У прво време по хапшењу, они су у затвору били поприлично опуштени. Веровали су и да ће убрзо изаћи и да ниједан чврст доказ који их може одвести на робију неће бити пронађен. Из затвора су упућивали поруке члановима групе, како се сумња, преко адвоката. У једном тренутку Миљковић је набавио и телефон, који му је потом пронађен у ћелији. А онда је, за вође ове монстрозне групе која је осумњичена за пет свирепих убистава, ситуација почела да се компликује.

Први знак да се њихов, како су веровали, „одличан сценарио“ распада било је проналажење снајпера и ДНК трагова једне од жртви клана у штеку на стадиону Партизана у Хумској улици. И после тога покушавали су да се, како тврде добро упућени извори, „држе“. Међутим, када су сазнали да је тајна просторија у њиховој кући страве у Ритопеку откривена, Беливуку је позлило.

Вође свирепог криминалног клана су веровале да истражни органи ову, посебно изграђену и озидану собу, неће пронаћи. Међутим, један од припадника клана постао је сведок-сарадник и открило је како се до тајне собе, или „месаре“ и „кланице“, како су је звали припадници клана, долази.

У њој су пронађени бројни ДНК трагови, машина за млевење меса, арсенал оружја и други докази који откривају шта се у овој соби ужаса заправо дешавало.

Подсетимо, тужилац за организовани криминал Младен Ненадић саопштио је да ће оптужница против клана Веље Невоље и Марка Миљковића бити подигнута у петак, 30. јула.

Ненадић је навео да се истрага води проптив 31 окривљеног и да је након 5. фебруара проширена у још шест наврата, против истих или нових лица. Њени припадници се терете за злочиначко удруживање, пет тешких убиства, трговну дрогом, трговину оружјем и једну отмицу и једно силовање.

У медијима су током истраге приказане бројне фотографије на којима се виде мучења жртава, као и сакаћења тела и тела брутално убијених мушкараца у кући страве у Ритопеку. На једној од фотографија види се и Беливук како чучи изнад тела једног од мучених мушкараца, који се, према наводима тужилаштва, води као убијен. Све објављене фотографије скинуте су са криптованих телефона припадника клана, до који је полиција дошла у сарадњи са ФБИ, и оне су откриле много о начинима организације ликвидација овог свирепог београдског клана.

Некима од жртава, припадници клана су на леђима су урезивали ножевима погрдне називе и називе полних органа.

До сада је истрага против клана вођења због сумње да су убили Милана Љепоју, Здравка Радојевића, Горана Величковића Пиксија, Лазара Вукићевића и Александра Глигоријевића Пукија.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг/Република.рс