Свет

Драма! ВЕЛИКА ЕКСПЛОЗИЈА У НЕМАЧКОЈ! Грађанима издато УПОЗОРЕЊЕ ЕКСТРЕМНЕ ОПАСНОСТИ!

Велика експлозија протресла је куће у немачком граду Леверкузену. Снимци са друштвених мрежа показују огроман стуб дима који се диже увис

Немачка Федерална служба за цивилну заштиту и помоћ у катастрофама (ББК) упозорила је јавност да затвори своје прозоре и остану у кућама због страхова о опасном цурењу гасова.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Једна особа „твитовала“ је да је осетила како се кућа тресла у Бергиш Гладбаху, око 10 километара од Леверкузена.

Апликација за упозорење Нина ургирала је људе у дистрикту Бурих да уђу у куће и затворе све прозоре и врата, пренео је „Дејли експрес“.

– Експлозија у Буриху, ниво упозорења: екстремна опасност – наведено је.

Људима је речено и да слушају локалну радио станицу и избегавају погођено подручје Према локалним извештајима, прве индикације говоре да је дошло до експлозије у постројењу за спаљивање отпада у Буриху.

Огроман црни облак дима могао се видети и из Келна, који је удаљен од Леверкузена око 18 километара. Ватрогасци Келна рекли су да тренутно нема опасности у градском подручју.

До Келна је стигао и „оштар мирис“, а дим се тренутно креће према Луценкиршену, Опладену и Рајндорфу.

Локални Радио Леверкузен навео је да се експлозија догодила у 9.30 по локалном времену и да не могу послати репортере на место јер не знају да ли је дошло до цурења „опасних супстанци“.

Нема ни извештајима о повређенима, али се огромна експлозија могла осетити чак у Бону, 14 километара даље. Сведоци су рекил да се велики стуб дима дизао изнад „Бајерове“ хемијске фабрике, према емитеру Западне Немачке WDR, пренео је Devdiscourse.com.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс/Блиц