Србија

Хитно се огласио! СРБИЈА У ЦРВЕНОЈ КОРОНА ЗОНИ! Професор Кочовић забринут – то је последња линија борбе!

ПРОФЕСОР информационих технологија Петар Кочовић и докторка Оливера Остојић, дечји пулмолог, сложили су се да корона бројке иду на горе у Србији.

Тренутно смо у црвеној зони по проценама професора Кочовића, који сматра да би спречавање контаката допринело споријем ширењу вируса. Вакцинација, делотворна и против нових сојева, даље би успорила ширење ковида јер вирус „не би имао где“, оценила је др Остојић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Врло брзо ћемо отићи горе, у 22. дану смо новог таласа. За сада је број хоспитализованих добар, низак је, надамо се да ће остати тако. Ми смо сада у црвеној зони, то је последња линија борбе и не би ваљало да идемо даље. Околина нам је зелена, ту су бројке мање, а Босна је најбоља од свих бивших југословенских република – рекао је он.

Професор Кочовић је поменуо и људе који се враћају са одмора, из земаља где има много више новозаражених дневно, а тамо не воде рачуна.

– Код нас вакцинација иде споро, иде некако, али ће мука ваљда више натерати људе да се вакцинишу у већем броју – рекао је он.

– Важна је вакцинација због мутираних сојева, да вирус нема више где да иде и да се не мења – рекла је докторка Остојић.

– Или да нађемо меру да се не дружимо много, да немамо контакте – надовезао се професор Кочовић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Новости.рс