Србија

ХИТНО УПОЗОРЕЊЕ МЕТЕОРОЛОГА: Упаљен је црвени метеоаларм, ево шта нас чека

Метеоролози предвиђају црвени метеоаларм за велики део Србије!

Временска прогноза најављује изузетно високе температуре, које ће током викенда прелазити и 42 степена.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У већем делу Србије биће упаљен црвени метеоаларм већ од петка, 30. јула, када ће бити на снази у југоисточној и источној Србији, као и на Косову и Метохији. Наранџасти метеоаларм, који подразумева опасне временске појаве, биће на снази у Банату, Београду, западној Србији, Шумадији, Поморављу и на југозападу земље. Само Бачка и Срем биће под жутим метеоалармом.

У суботу, 31. јула ситуација ће бити врло слична, са високим температурама, али се грмљавина најављује за подручја Бачке, Баната, источне и југоисточне Србије.

У недељу, 1. августа црвени метеоаларм је на снази за територији Поморавља, Шумадије, источне, југоисточне Србије, као и на Косову и Метохији. Наранџасти метеоаларм биће на југозападу и западу земље, у Бачкој, Банату и Срему, као и Београду. Грмљавина се прогнозира за Бачку, Банат, Срем и запад земље.

Према прогнози, најтоплије ће бити у недељу са чак 42 степена у појединим деловима Србије. У понедељак и уторак освежиће свуда осим на крајњем југоистоку, а од среде се враћа врућина.

Индекс УВ зрачења биће између седам и девет на територији целе земље, али ће углавном бити ближи врло високим, односно опасним степенима зрачења.

Извор: srbijadanas.com