Србија

ХИТНО УПОЗОРЕЊЕ РХМЗ: У ове делове Србије стижу обилни пљускови, ГРАД и олујни ветар

Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ) издао је хитно упозорење на непогоде на подручју Златиборског округа.

„На подручју Златиборског округа у околини Бајине баште у наредних сат времена очекују се обилни пљускови, грмљавина, град и краткотрајно олујни ветар“, стоји у најновијем упозорењу РХМЗ-а.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Пљускови и у Београду

Нешто раније, метеоролози су најавили непогоде у Расинском округу, док су у наредна два сата, према најави на сајту РХМЗ-а, локални пљускови са грмљавином могући у Срему, западној и централној Србији, као и на ширем подручју Београда.

Подсетимо, данас око 15 сати град се сручио на пожешки крај и причинио огромну штету на пољопривредним културама у селима Табановићи, Лорет, Папратише и Јелен До.

Снажно невреме праћено градом величине лешника захватило је данас и делове пријепољске општине. Највећа штета причињена је у селима Лучице и Грачаница.

– Највећа штета причињена је у малињацима. Берба је у јеку, а сада је невреме обрало уместо нас. Уништен је добар део рода, али и друге засаде воћа и поврћа – рекао је за РИНУ мештанин села Лучице.

Град у околини Књажевца

Олујно невреме праћено јаким градом погодило је и шире подруче насеља Калне у општини Књажевац.

Према информацијама мештана и објавама на друштвеним мрежама, град величине лешника причинио је велику штету воћарским и повртарским културама у селима Кална, Балта Бериловац, Вртовац, Јаловик Извор и Шести Габар, пише РТС.

Накратко је био у прекиду и пут Кална–Сврљиг преко Јаловик Извора и Шестог Габра. У општини Књажевац кажу да су одмах реаговале надлежне комуналне службе и да су у сталном контакту са председницима месних заједница. У току су прве процене причињене штете и очекују се ускоро и опширнији извештаји са терена