Србија

ИСУС ВАСКРСАО У КАРЛОВЦИМА: Породица је сахранила Сашу у петак, а два дана касније ПРОНАЂЕН ЈЕ ЖИВ у Новом Саду!

Pixabay.com

У Сремским Карловцима је у петак 16. јула породица сахранила Сашу Станкова. Два дана касније, испоставиће се да је Саша жив, а да се у породичној гробници налази њихов суграђанин.

Многи од нас су се понекад запитали како би изгледала њихова сахрана, да неким чудом видимо ко би нас оплакао, шта би о нама рекли, а онда једноставно да наставимо даље са својим животом. Наравно, такво нешто је немогуће. Скоро па немогуће.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Педесетшестогодишњи Саша Станков из Сремских Карловаца био је жив, а мртав. На Чератском гробљу била је хумка, крај ње крст са његовим именом и презименом, годином рођења и – логично – годином смрти. Ствари би се наставиле својим током да у гробу Саше Станкова није био сахрањен неко други, мештанин Сремских Карловаца, којег такође зову Саша, и који је личио на живог „покојника“. Да ствари буду „занимљивије“, мештани Сремских Карловаца познају Станкова још и као Исуса, због дуге браде, пише 021.рс.

У ЈКП „Белило“, које је задужено за одржавање гробаља и пружање погребних услуга, до објављивања овог текста нису стигли одговори у вези са неспоразумом о ком причају Сремски Карловци. Када смо телефонски контактирали предузеће, речено је да приступ мејлу имају три особе, те да ниједна није ту тренутно.

Ипак, цела прича потврђена је у породици човека који није ни умро, а сахрањен је. Како су рекли у породици Станков, у четвртак, 15. јула, мештани су их обавестили да им је члан породице преминуо. Покушали су да дођу до званичне потврде у полицији. Међутим, нико од надлежних их није обавестио, али су добили усмену потврду од полицајца да се ради о њиховом члану породице.

Нови живот

Тело преминулог је пронађено у једној кући, тело је превезено у ЈКП „Лисје“, да би већ сутрадан било пренесено на гробље у Сремским Карловцима. У капели је био лимени ковчег и породица каже да није могла да утврди идентитет, као што нису могли да учине ни дан раније, јер их нико није позвао да утврде ко је преминули. Покојник је у петак сахрањен као Саша Станков, на гробном месту породице, која је сахрану и ископавање раке платила надлежном предузећу.

Међутим, у суботу пријатељица „преминулог“ породици Станков саопштава да је он виђен у центру Новог Сада, те да је – жив. Према незваничним сазнањима, тада су се породица и полиција дали у потрагу и пронашли Станкова.

Он је више од годину дана живео у Новом Саду, породица није била у блиском контакту са њим, а није ни имао телефон на који би могли да позову. Када је пронађен, одведен је у Полицијску управу Нови Сад, где су му узети отисци прстију и где је фотографисан. Након тога се поново вратио у Нови Сад и наставио са својим животом.

Ковчег откопаван усред ноћи

У ноћи између суботе и недеље, кажу мештани, на гробљу је урађена ексхумација, те је однесен крст на којем је писало име живог човека.

Непознато је ко је поменуту ексхумацију одрадио, те и да ли је постојао налог тужилаштва за истом али, незванично, у једном моменту на гробном месту се приликом ископавања налазила и полиција.

Такође, породица до овог момента није добила било какву званичну потврду онога што се догодило, односно како је дошло до забуне ове размере. Како причају мештани Сремских Карловаца, Станков је у њиховом месту познат и под надимком Исус. После прошлонедељних догађаја, кажу они, тај надимак само је и потврдио.

– Васкрсао је баш као Исус – коментарише Карловчанин.

Мештани такође наводе и да су преминули и Станков подсећали ликом, тако да је вероватно и то допринело конфузији приликом идентификације преминулог.

Извор: Курир.рс/021.рс