Србија

Изненадио све! ШОК НА КРАЈУ КОНФЕРЕНЦИЈЕ: Вучић се са Орбаном обратио новинарима, ПА ОТКРИО СЛЕДЕЋИ ПОТЕЗ!

Председник Србије Александар Вучић обратио новинарима на конференцији коју је одржао са премијером Мађарске Виктором Орбаном.

Орбан и Вучић, подсетимо, разговарали су о широком спектру тема укључујући и пут Србије у ЕУ, вакцинацију и коранавирус, економској сарадњи…

На крају конференције, а то је многима промакло, први човек Србије открио је и како ће изгледати наставак посете мађарског премијера.

– Ми сад идемо на једно лепо место са погледом на Дунав – рекао је председник Вучић наводећи и како ће изгледати остатак радне посете Орбана.

– Виктор ће да разговара о свим важним пројектима, ја ћу да пијем вино и да проведемо још мало квалитетног времена заједно. Живело српско-мађарско пријатељство – истакао је на крају обраћања председник Србије.

Иначе, у свом обраћању медијима, као што је Република већ писала, Вучић је посебно нагласио економску сарадњу две земље.

– Данас је важно да кажем да је Мађарска Србији данас пети економски партнер, за неколико година успели смо да драматично увећамо трговинску размену што је веома значајно за обе земље. Дакле, Мађарска је Србији била тринаести, једанаести, па девети, а данас пети економски партнер. За пар година увећали смо трговинску размену двеју земаља што је значајно за све нас, а поготову за нас сиромашније и мање. У 2020. години дошли смо до две милијарде евра трговинске размене, а сада имамо раст од 23,4 одсто трговинске размене те очекујемо да ћемо прећи те две милијарде до сада – рекао је председник Србије.

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс