Свет

КОРОНА ЈЕ НАСТАЛА У АМЕРИЧКОЈ ЛАБОРАТОРИЈИ? Кинези шокирали свет! Иза свега се крију они…

ВИШЕ од милион грађана Кине потписало је отворено писмо Светској здравственој организацији, тражећи да се испита да ли лабораторија у америчкој војној бази Форт Детрик има везе са пореклом вируса корона.

То писмо послато је у исто време када је СЗО предложила другу фази истраге о пореклу корона вируса, у којој се тражи поновна провера института и пијаца у Вухану, преноси кинески државни медиј „Глобал тајмс“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У првој фази истраживања порекла вируса, комисија СЗО је навела да се највероватније ради о природном пореклу, док су, после извесног времена, из САД почели да се шире гласови да је теорија о пореклу из лабораторије у Вухану такође легитимна. Кина све време тврди да су такви гласови потпуно неосновани.

Истраживачки институт за инфективне болести америчке војске у Форт Детрику, у америчкој држави Мериленд, затворен је у августу 2019. године, неколико месеци пре избијања епидемије вируса корона. Лабораторија је затворена после инспекције Америчких центара за контролу и превенцију болести, а из тог института је саопштено да је разлог затварања „проблем са инфраструктуром и постројењем за деконтаминацију отпадних вода“.

 

Извор: Новости.рс