Регион Србија

МАРИЈАНА ЈЕ ОТИШЛА НА ЛЕТОВАЊЕ У АЛБАНИЈУ И СВЕ ШОКИРАЛА: Ево шта раде Албанци када виде српске таблице

Поред Грчке и Црне Горе, већ неколико претходних година, једна од атрактивних летњих дестинација за туристе из Србије, свакако је постала и Албанија. Ипак, интернет претрага, утисци оних који су тамо већ били, нити поруке са друштвених мрежа некада нису довољни разлози за и против да бисмо се у неко летовалиште и упутили.

О томе је размишљала и Маријана Рајић Делић када је планирала летовање са породицом и гест који јој је показао да није погрешила што је отпутовала у Саранду, одлучила је да подели са свима. Наиме, на једно од најчешће постављаних питања српских туриста. да ли је безбедно ићи са аутомобилом српских регистрација у Албанију, одговорила је фотографијом и пријатељском поруком исписаном на њеном четвороточкашу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Таман када је са породицом планирала да се врати у смештај, дошавши до аутомобила, приметила је да јој је „непознати починилац“ оставио поруку на хауби – „Хвала вам!“ и „Добро дошли“ украшену срцима.

– Ове године први пут летујемо у Албанији, већ пет дана смо у Саранди и нисмо имали ни најмање непријатности. Порука је настала на плажи Пашћира, која се налази између Саранде и Ксамила – испричала нам је Маријана.

Међу Маријаниним првим утисцима издвојили су се море и природа ове земље.

– Море је чисто као и плаже и улице, много чистије него, рецимо, у Грчкој. Плаже овде у Саранди највише подсећају на Хрватско приморје, једино фале борови да би био исти угођај. Добрих и лоших људи има свугде, а ми смо имали срећу да сретнемо само оне добре. Нама на албански језик све преводи Албанац са Косова, који је смештен у нашем хотелу. Вечери проводимо у његовом друштву и отворено разговарамо о свему – додала је Маријана.

Порука добродошлице исписана на аутомобилу по ко зна који пут је показала да нема места непријатељству између наша два народа, и да иако не говоримо истим језиком, овај трећи – љубавни, може бити и те како користан да улепша дан и покаже да бити човек значи много више од тога да ли се зовемо Албанцима или Србима.

Извор: Блиц