Србија

Медији брује! МИХАЈЛО ЋЕ БИТИ КОНЗУЛ У ЦИРИХУ? Син Шабана Шаулића наводно прелази у дипломате!

Фото: Јутјуб

НАЈАВА да ће Михајло Шаулић, син покојне легенде народне музике Шабана Шаулића, наводно бити будући генерални конзул Србије у Цириху, подигла је поприличну прашину и изазвала бројне коментаре, пре свега по друштвеним мрежама.

Процедура Шаулићевог постављења на место конзула је, како је објавила Нова С, при крају. У Цирих је, наводно, послата депеша да се тражи резиденција за новог конзула. Овај предлог би требало да прође на некој од наредних седница Владе Србије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Многи су запањени Шаулићевим избором, пре свега јер наследник чувеног певача нема дипломатско искуство. Михајло је завршио економију на Бакингемском универзитету у Лондону, а сам је причао да се бавио маркетингом у Италији.

Године 2008. постао је саветник за односе са медијима у Министарству инфраструктуре, на чијем челу је био Милутин Мркоњић. Када је у септембру 2013. године Мркоњић разрешен функције, и Шаулић је остао без посла. Од 1. марта 2017. Михајло је био запослен као трећи саветник директорке фонда ПИО Драгане Калиновић.

 

Извор: Новости.рс