Регион

МЕДИЈИ ПРЕНОСЕ: Планира се озбиљан притисак на људе који одбијају да се вакцинишу! Ево о чему је реч!

Загреб — У Хрватској је опао интерес за вакцинацију против коронавируса, али обавезне вакцинације за општу популацију неће бити, пишу хрватски медији.

Уместо тога, пише Index.hr, влада планира присилом да повећа постотак вакцинисаног становништва, пише Index.hr.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Хрватски премијер Андреј Пленковић је најпре рекао да нема шансе да се уведе обавезна вакцинација за општу популацију, али је дан након те изјаве рекао да се води расправа о могућем увођењу обавезне вакцинације али само за здравство, социјалне службе и школство.

Према последњим информацијама, у Хрватској је најмање једном дозом цепљено 46,3 одсто одраслог становништва, а вакцинисање је завршено за 38,8 одсто одраслог становништва.

Влада Хрватске сада планира, наводи Index, да уместо увођења обавезне вакцинације, грађане покуша да на вакцинацију подстакне присилом уз помоћ ковид-потврда, потврдио је јуче председник Сабора Гордан Јандроковић. Оне ће, како се чини, бити обвезне за све већи део догађаја.

А неке мере које погађају невакцинисане већ су кренуле јер је од уторка у Приморско-горанској жупанији за сва већа окупљања обавезна та ковид-потврда, а неће бити могућ улазак ни на традиционалну Сињску алку без те потврде.

Међутим, план хрватске владе је још шири, пише хрватски портал, јер се планира ограничавање за невакцинисане и приликом уласка у тржне центре. Такође, могуће је и ширење листе места на које се неће моћи ући без ковид-потврде.

План је и да се у службене зграде, попут општина, матичних уреда, болница, управа полиције не може уопште учи без ковид потврде или негативног ПЦР теста.

 

 

 

 

 

 

Извор: INDEX.HR