Свет

Најновија вест! ПОЛИЦИЈА ТРАЖИ ДА ВОЈСКА ИЗАЂЕ НА УЛИЦУ! Људи се буне због РИГОРОЗНИХ КОРОНА МЕРА!

Власти у Сиднеју нападнуте су због „милитаризације кризе јавног здравља“, након што је комесар полиције Новог Јужног Велса Мајк Фулер затражио подршку 300 војника како би се осигурало веће поштовање ковид мера и ограничења

Пет милиона становника у Сиднеју тренутно је у петој седмици блокаде града која је продужена до краја августа, али до сада нису успели да смање нове дневне инфекције на нулу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Да би помогао полицији Новог Јужног Велса (НСВ) да спроведе мере, регионални комесар затражио је од аустралијских одбрамбених снага да распореде 300 војника на улице „како би појачале свој оперативни отисак“ и осигурале да тамошњи становници поштују ограничења.

– Са порастом активности извршења током наредне недеље, сада сам поднео званични захтев премијеру да особље АДФ-а помогне у операцији – потврдио је Фулер у изјави коју је објавила полиција НСВ-а.

Амнести Интернешнал Аустралија је у својој изјави о том питању оптужујио полицијског комесара НСВ-а за „милитаризацију кризе јавног здравља“, уместо да своје смернице о ковиду објављује јавно и ради са становницима како би осигурао да појединци буду свесни како да се придржавају неопходних мера и ограничења.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс