Србија

НЕВРЕМЕ НАПРАВИЛО ХАОС: Поплављен овај део Србије (ВИДЕО)

Фото: Јутјуб

Јако невреме вечерас је захватило више места у Србији, а протутњало је и кроз Пирот.

За сада још нема званичних информација о последицама, али је за кратко време пала велика количина кише.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Због јаких падавина поједине градске улице биле су под водом, јавља Тањуг. У касним поподневним сатима дошло је и до нестанка струје на око пола сата у целом граду, али је снабдевање електричном енергијом брзо нормализовано.

Како јавља Пирот инфо, невреме је највеће проблеме изазвало у насељу Шести колосек.

Огромна количина кишнице која се сјурила Улицом Капетана Карановића, направила је акумулацију, јер кишна канализација није могла да прими бујицу. Пут ка насељу Радин Дол је био у прекиду, а ретки возачи аутомобила и пар ђжипова су ипак успели „да препливају“, а да им се мотори не угасе насред језерцета.

Житељи овог дела града редовно имају овакав проблем приликом сваке бујице која се своје времено изливала у корито Градашничке реке, наводи Пирот инфо. Од кад је постављена решетка код провалијске рампе, кишница редовно изазива овакве проблеме од којих стрепе у Радиндолу, али и житељи Видовданске улице.

Због јаког ветра и пљуска у периоду између 17.30 и 18.15 сати дошло до прекида у снабдевању електричном енергијом. Оба далековода били су једно време у прекиду, пише пиротски Пулс онлине.

Вода је продрла у подруме, а због невремена је отказан вечерашњи концерт гудачког квартета „Динамика мусиц“ за сутра.

Према последњој најави метеоролога, у наредна два сата у већем делу Србије местимично са кишом и локалним пљусковима са грмљавином, а само на југозападу суво.

Извор: Блиц