Србија

Није добро! ХИТНО УПОЗОРЕЊЕ МЕТЕОРОЛОГА! У недељу најтоплији дан од почетка лета, стиже и освежење, али се врелина ОДМАХ ВРАЋА

Републички хидрометеоролошки завод издао је упозорење на високе температуре у Србији до 4. августа.

Према прогнози до краја седмице биће веома топло са највишом температуром од 34 степена на северу до 40 степени на југу Србије, а у недељу на југоистоку температура ће локално достићи и 42 степена!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У првој половини следеће седмице високе температуре очекују се само на крајњем југу и истоку Србије – од 34 до 37 степени – док ће у осталим крајевима бити свежије.

Метеоролози су најавили и да ће у Србији сутра бити сунчано и веома топло, а после подне могућ је изоловани развој облачности и појава краткотрајних пљускова са грмљавином.

Ветар ће бити слаб и то јужни и југозападни.

Најнижа температура биће од 15 до 23 степена, а највиша дневна од 35 до 40 степени.

И у главном граду сутра ће бити веома топло уз слаб јужни и југозападни ветар и најнижу температуру од 20 до 23, а највишу око 36 степени.

До среде ће у Србији бити претежно сунчано и у већини крајева веома топло уз освежење почетком следеће седмице за четири до осам степени и то пре свега на северу и западу земље.

Тек понегде биће краткотрајних пљускова са грмљавином.

Од четвртка променљиво и умерено топло, местимично с пљусковима и грмљавином, док ће се на југу и истоку Србије задржати веома топло време уз ређу појаву пљускова с грмљавином.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс/Танјуг