Србија

Обратите пажњу! ВЕЛИКА ПРОМЕНА! За ова три документа више нећете морати да чекате у редовима, већ их можете ДОБИТИ ОНЛАЈН

На порталу еУправа доступне су три нове услуге које омогућују да се са само неколико кликова електронски добије уверење да се против физичког и правног лица не води кривични поступак, као и да правно лице није осуђивано

Нове услуге развили су Влада Србије, Министарство правде и Канцеларија за ИТ и еУправу са циљем да се грађанима олакша прибављање тих докумената.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Представљању услуге е-Уверење у Другом основном суду у Београду присуствовала је премијерка Ане Брнабић која је рекла да се увођењем нових услуга додатно олакшава живот грађанима и да држава треба да служи као сервис грађанима 24 сата сваког данау години.

– Грађани више не морају да излазе са посла и чекају у редовима испред судова да би добили потребна документа, држава ће им у сваком тренутку пружити ту услугу – рекла је Брнабићева.

Нагласила је да је држава завршила огроман посао и да су нове услуге веома важне јер како каже унапређују ефикасност судства и упоредила то са значајем еРецепта у здравству.

– Овим се смањује административни и бирократски посао како би запослени у судовима могли да се бави и другим стварима и да тако подижу ефикасност правосуђа – навела је премијерка.

Представљању услуге еУверење присуствовали су министарка правде Маја Поповић, директор Канцеларије за ИТ и еУправу Михаило Јовановић и председница Другог основног суда Татјана Јеремић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс