Русија

Остали у неверици! ШОЈГУ САОПШТИО УДАРНУ ВЕСТ, АМЕРИ СУ СВЕ ЖЕЛЕЛИ ДА ЧУЈУ, АЛИ НЕ И ОВО! Пре девет година су причали о крнтијама, САДА СТРЕПЕ…

Сергеј Шојгу (Фото: Јутјуб)

Руска војска има највећи проценат модерног наоружања и војне опреме међу армијама света – готово 71 одсто, рекао је у среду министар одбране РФ Сергеј Шојгу, преноси РИА Новости

– Данас сви – неки са бесом, неки са одобравањем – схватају да руска војска има више од 70 одсто, тачније скоро 71 одсто модерног наоружања и опреме. То је највећи проценат међу свим војскама на свету – рекао је Шојгу на састанку са особљем компаније „Росвертол“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Министар одбране је рекао да су стратешке нуклеарне снаге, руски штит и основа система нуклеарног одвраћања, опремљене савременом технологијом чак 83 одсто.

Зато је Шојгу изразио захвалност руским научницима и конструкторима „који су у тешка времена успели да сачувају научни потенцијал како би направили технолошки скок о ком је Путин говорио 2018. године“.

– Најважнији су наоружање, опрема, обука и успостављање оружаних снага Руске Федерације као једне од најмодернијих армија на свету. Пре девет година су говорили:

– Ево на параду су довезли крнтије у којима нема ничега, и од њих никада неће направити нешто“, данас више нико не говори тако – закључио је Шојгу.

– У последњих осам-девет година успели смо кардинално да изменимо целокупну ситуацију везану за оружане снаге, као и по питању односа јавности према нашој војсци – констатовао је руски министар.

– Али најважније је то да смо модернизовали војску. Данас у то нема никакве сумње. Ако су пре девет година говорили како на парадама показујемо канте у којима нема ничег, данас то више нико не може да каже – закључио је.

 

 

 

 

 

 

Извор: Новости/Информер