Србија

Ово морате знати! КАЛЕНДАР ИСПЛАТЕ НОВЦА! Ево ко ће, када и колико пара добити од државе! Ускоро и ВЕЛИКО ИЗНЕНАЂЕЊЕ за пензионере!

У склопу трећег пакета помоћи привреди, укупне вредности 266 милијарди динара, до сада су исплаћена 3 минималца за више од 1,2 милиона грађана, 60 евра за се незапослене, првих 30 евра за 5,7 милиона грађана као и 3.000 динара за све вакцинисане

Ипак, исплата није готова и постоји још неколико исплата које наши суграђани могу да очекују.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Председник Србије Александар Вучић је најавио гостујући на ТВ Пинк да ће држава дати грађанима још по 20 евра помоћи у децембру.

– Имам велику и важну вест, имали смо састанак Ана, Синиша и ја и донели смо одлуку да грађанима дамо још по 20 евра у децембру. Тако да ће пензионери та четири месеца од септембра до децембра добити 100 евра на поклон од државе, а да ће сви остали грађани који су се пријавили, а даћемо могућности и додатне пријаве за ових 20 евра у децембру, добити 50 евра – рекао је Вучић.

Вучић је казао да је одлука о додатној помоћи од 20 евра донета због добрих резултата, јер очекује у јулу да имамо више од 200 милиона евра суфицита у буџету.

– Имаћемо много више новца и донели смо одлуку да грађанима дамо још по 20 евра у децембру – казао је Вучић.

– Имаћемо раст плата и раст пензија. Спремам велико изненађење за пензионере и то ће бити идуће године.

У наредном периоду новац од државе ће добити сви грађани који су се пријавили за 60 евра помоћи, аутопревозници, слободни уметници запослени у туризму и угоститељи, као и пензионери.

Календар исплата

Следеће недеље: Четврта рата помоћи аутопревозницима. Аутопревозници у склопу ове помоћи добијају 600 евра по аутобусу. Након овога остале су још 2 рате које ће бити исплаћене у наредна два месеца. Новац се исплаћује на рачуне 654 привредна друштва са 6.393 возила тј. аутобуса.

6. август: Исплата минималца за слободне уметнике.

16. август: Исплата другог пуног минималца за угоститеље и запослене у туризму. Ова уредба је усвојена у априлу, када је прописано да ће им бити уплаћене два минималца (у јулу и августу). Средства се додељују по сваком запосленом за кога је привредни субјекат исплатио зараду за децембар 2020. године и поднео одговарајућу пореску пријаву.

Септембар: 50 евра помоћи пензионерима.

Новембар: Других 30 евра помоћи грађанима. Исплатом ове помоћи на рачуне 4.076.127 грађана, завршава се трећи пакет помоћи привреди и грађана.

Колико је држава по грађанину укупно дала?

Пензионери би до новембра могли од државе да добију око 16.000 динара, незапослени нешто више од 17.000, а сви остали пунолетни грађани око 10.000 динара, не рачунајући минималце и половине минималаца које добијају у својству запослених, и под условом да су вакцинисани или да су прву дозу добили до 31. маја ове године.

Према подацима које је Министарство финансија објавило у априлу, у оквиру сва три економска пакета подршке привреди и грађанима, запослени који су користили мере добијају укупно 174.806 динара, запослени у туризму и угоститељству 269.195, а пензионери укупно 33.780.

Запослени у привреди су добили три минималне зараде у првом пакету помоћи, 60 одсто минималца у другом, и три половине у текућем, трећем пакету.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер/Блиц