Здравље

Ово морате знати! Несторовић открио све: Овај препарат је директан узрочник рака дојке, одмах га баците!

Алуминијум затвара изводне канале знојних жлезда и спречава знојење, јер кожа апсорбује део алуминијума који је веома отрован, канцероген и узрокује оштећења мозга

Доктор Бранимир Несторовић упозорава да дезодоранси, стикови против знојења садрже алуминијум, који је директни узрочник рака дојке, јер више од 50 одсто ових карцинома настаје испод саме пазушне јаме, где се наноси дезодоранс, а око шест одсто су на другом крају дојке.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Алуминијум затвара изводне канале знојних жлезда и спречава знојење, јер кожа апсорбује део алуминијума који је веома отрован, канцероген и узрокује оштећења мозга…
Крајем 1970. године око два одсто деце у Србији имало је екцеме и алергије, а 2010. више од 20 одсто – каже професор др Бранимир Несторовић.

– Сматра се да су за десетоструки пораст ових обољења најодговорнија хемијска средства која се свакодневно користе за одржавање личне хигијене и чишћење.

Највећи извор алергена су детерџенти, такозвани биопрашкови. Садрже ензиме који разграђују органске материје па, истина, побољшавају прање, али су истовремено и извори алергија, јер су сви алергени по структури ензими. Показало се, наиме, да су они који користе ове детерџенте, а рубље не исперу добро то јест најмање два пута по 20 минута у машини, подложнији екцемима и алергијама, нарочито малишани. Ензими из прашка тако свакодневно додирују кожу која постаје осетљива, почиње да црвени и сврби, а са коже алергија се потом лако преноси на унутрашње органе.

Доктор наглашава да деца најпре добију екцеме, а око 50-60 одсто њих потом добије астму.

– Алергије почињу прањем дечје гардеробе биопрашковима, купањем течним сапунима, који су такође детерџенти и мазањем беба кремама припремљеним од “специјалних уља” која садрже липидне, то јест масне алергене. Поједине дојиље мажу брадавице кремама које садрже сунцокретово уље, а то је директан начин да деца постану алергична на намирнице као што су кикирики, орах и бадем.
Осим детерџената, течних сапуна и различитих крема, по речима професора Несторовића, за повећан број малишана који имају неке алергије одговорни су и омекшивачи и избељивачи рубља, освеживачи просторија, многобројна средства за уништавање инсеката као и дезодоранси и парфеми.

– Често коришћење јаких хемијских средстава за чишћење купатила која уништавају већину микроорганизама више штете него што користе. Много боља су природна средства попут соде бикарбоне, сирћета и соли. Зато подржавам некадашњу “хигијенску хипотезу” која је показала да превише хигијене не чини добро, јер су неке инфекције, нарочито бактеријске неопходне да би се формирао имунитет.

Алергије, астму и друга “савремена” обољења имају деца која се чувају под “стакленим звоном”, све им се стерилише и пере, а вода прокувава док не напуне годину. Основно правило доброг имунитета је да се малишани не лишавају контакта са природним алергенима – каже др Несторовић.

КАНЦЕРОГЕНЕ СУПСТАНЦЕ

– Када купујете средства за хигијену избегавајте препарате који садрже канцерогене супстанце као што су: EDTA, BHT, изопропил миристат (IPM), дипропилен гликол (DPG), лаурил сулфат (SLS), лаутер сулфат (SLES), диоксане, формалдехид, дихлоробензен, аеросоли, хипохлорит, алуминијум и дихлорбензен – упозорава професор Несторовић.
ОПАСНИ АНТИБИОТИЦИ

– Прање руку је једна од најважнијих превентивних мера за спречавање бактеријских инфекција. Али родитељи често претерају па децу одгајају у готово стерилним условима, што може да угрози развој њиховог имунитета. Деца су склонија вирусним инфекцијама јер се на тај начин гради отпорност организма. Заборавља се да су антибиотици алергени и да прекомерна употреба изазива многобројна обољења – упозорава доктор.

РЕЦЕПТИ

МИРИШЉАВИ САПУН

– глицерински сапун
– етарско уље по избору
Сапун исецкајте и ставите у ватросталну посуду која је изнад шерпе у којој кључа вода. Сапун полако топите на пари и додајте наколико капи етарског уља. Отопљену смесу разлијте у мање калупе за колаче или пластичну амбалажу за бомбоњере (за мале сапуне). Охладите сапуне на собној температури и извадите из калупа.

РЕГЕНЕРАТОР ЗА КОСУ

– поморанџа
– кашика меда
– 5 капи етарског уља сандаловине
– мало воде
Исцедите поморанџин сок, додајте мед, етарско уље, воду и добро промешајте. Смесу утрљајте у влажну косу и после пет минута исперите.

ТОАЛЕТНА ВОДИЦА

– 10 мл чистог апотекарског алкохола
– 10 мл дестиловане воде
– 25 капи уља лаванде
– 25 капи уља поморанџе
– 10 капи уља нане
Доспите алкохол у воду и накапајте етарска уља. Течност успите у флашицу, добро затворите и чувајте на тамном и хладном месту. Пре употребе добро промућкајте и ставите 1-2 капи на врат и са унутрашње стране корена шаке.

КРЕМА ЗА РУКЕ

– 4 кашике кукурузног брашна
– 4 кашике глицерина
– 200-250 мл ружине водице
– 4 капи етарског уља руже
Помешајте кукурузно брашно, глицерин и ружину водицу и кувајте на пари док се не сједини. Смесу охладите, па уз непрекидно мешање додајте етарско уље. Крему чувајте у стакленој флашици и свакодневно мажите руке.

РУЖИНА ВОДИЦА

– 2-3 шаке очишћених ружиних латица
– ½ кашике глицерина
– 200 – 300 мл провреле воде
Латице ставите у ватросталну посуду (никако у металну) и прелијте водом. Притискајте их дрвеном варјачом, па додајте још мало латица ако има места. Потопљене нека стоје у води шест сати. У цедиљку ставите чисту газу, па кроз њу процедите воду добро притискајући латице да и из њих исцедите сав сок. У добијену течност умешајте глицерин и добро промешајте. Ружина водица се употребљава се као мирис, али и за колаче.

МИРИШЉАВИ ПУДЕР ЗА СТОПАЛА

– 50 г соде бикарбоне
– 50 г густина
– 50 г беле глине (каолина)
– 8 капи етарског уља бора
Помешајте све састојке и чувајте у затвореној флашици за пудер. Користите га по потреби, нарочито ако носите патике и за време тренинга, јер ће стопала да одржава сувим и да спречава непријатне мирисе.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс