Србија

Ово морате знати! НОВЧАНИЦЕ ОД 5 ЕВРА, ВРЕДЕ ЧАК 500! Ево како ћете их препознати!

Pixabay.com

Таквих новчаница је све мање због чега је њихова вредност знатно порасла

Међу новчаницама евра које су тренутно у оптицају постоје и неки примерци који су због своје реткости постали предмет интереса колекционара и нотафилиста, сакупљача папирнатог новца. Будући да по открићу врло брзо доспевају у њихове колекције, таквих новчаница је све мање због чега је њихова вредност знатно порасла. Ево како их можете препознати.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Новчаница од 5 евра

У оптицају су новчанице од 5 евра којима се можете обогатити. Ако вам се посрећи, добићете за њу добит и од двадесет до сто пута већу износ од њене праве вредности.

Узмите новчаницу и пажљиво погледајте бројке и слова у горњем десном углу које означавају серију у којој је новчаница штампана. Ретке серије садрже 5 истих бројева (на пример 77777, 99999). Ако сте случајно једну такву новчаницу приметили код себе, побрините се да остане у беспрекорном стању и у том случају може вам донети много новца.

Новчаница од 50 евра

А понекад и штампарске грешке могу проузроковати више користи него штете. Наиме, својевремено је погрешно отиснута серија новчаница од 50 евра и на њиховој заштитној траци исписана је вредност од 100 евра. Зато, ако вам у руке дође новчаница од 50 евра прегледај је на јакој светлости и пажљиво проверите која је вредност назначена на заштитној траци. Приватни колекционари ће је радо откупити, а спремни су да плате и 7 пута више од њене праве вредности.

 

 

 

 

 

 

Фото: Pixabay.com
Извор: Ало.рс