Србија

Посланик у немачком Бундестагу открио све о дуплим аршинима Запада: СРБИ НИКАДА НЕ СМЕЈУ ДА БУДУ ЖРТВЕ! Разлог је језив!

ЖРТВЕ на овим просторима, морају да буду искључиво Бошњаци, Хрвати, Албанци, упркос томе што на Косову, у БиХ и у Хрватској има много убијених српских цивила. Срби, међутим, никада не смеју да буду жртве и увек се приказују искључиво као злочинци.

Ово, у разговору за „Новости“, тврди др Александар Ној, посланик Левице у немачком Бундестагу, чије су речи на дан комеморације у Поточарима одјекнуле у нашој земљи, али и у његовој домовини. На питање зашто је тако, одговара да је то казна Србима јер неће у НАТО. Двоструки аршини примењују се стално, било да је реч о Сребреници, Косову, или „Олуји“. И кад су Хрвати, предвођени Туђманом, протеривали крајишке Србе, Запад је затварао очи пред реком десетина хиљада људи, као и пред многим жртвама, помажући, истовремено, званичном Загребу, обуком хрватских снага.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Такви примери јасно показују да Запад појам хуманитарне кризе користи за остваривање својих циљева, при чему жртве не играју никакву улогу. Сада је Западни Балкан поново у жижи интересовања Запада, јер Русија, али и Кина и Турска шире свој утицај.

Ној наводи да је геополитички интерес оно чиме се руководе САД, као и Немачка. Њима, истиче наш саговорник, никако не одговара да овај регион буде, како каже, „црна рупа“ у Европи, која није покривена њиховим утицајем. Берлин, зато, врши посебан притисак на Србију. Осим тога, каже Ној, његова земља одувек сматра Балкан територијом под немачким утицајем.

– И Русија је у том „пакету“ притисака којима се жели „навести вода на своју воденицу“. Британски разарач „Дифендер“ који је провоцирао Москву, улазећи три километра у руске територијалне воде у Црном мору, није то чинио случајно. Све је то део шире стратегије, односно, остваривања геополитичких циљева.

На наше питање има ли све то везе са верском оријентацијом, односно, српским и руским православљем, Ној одговара да су територијални интереси приоритет. При томе, Запад, као ни Немачка који су, што се овог региона тиче конкуренти, не презају од тога да народе Западног Балкана третирају као своје вазале, а не суверене државе са својим територијалним интегритетом.

– Двоструки аршини управо служе да се фаворизује оно што Западу иде у прилог. Ако му у прилог иде да су Срби кривци за одређена дешавања, тако ће се ствари и приказивати. Један од примера, актуелан ових дана, јесте управо Сребреница. Покушај да се свету прикаже као арена у којој су српски војници убили недужне цивиле, користи западним циљевима. Запад, при томе, нимало не интересује што је велики број тамо пронађених тела заправо бораца муслиманске војске који су погинули у борбама.

Бошњачки борци убијени на ратишту, истиче Ној, третирају се као жртва некаквог српског геноцида. С друге стране ослобођен је и Насер Орић, иако је јасно да је починио злочин.

– Не могу да оценим да ли је, кад је Сребреница у питању, реч о геноциду, ратном злочину или нечему трећем. Познато је, међутим, да нису сви тамо убијени били цивили, него бошњачки борци погинули у сукобима, а то се прикрива. Осим тога, 1992. године је, у околини Сребренице, муслиманска војска убила хиљаду српских цивила, што је и довело до саме Сребренице, а то се нигде не помиње. Циљ једнострано приказивања Срба је да се Срби оцрне, јер неће у НАТО.

На питање да ли су Срби тренутно кажњени још нечим осим негативним имиџом и да ли Запад спрема за будућност неке нове казне, наш саговорник одговара да „се можемо надати и томе“. Инструмената има довољно, економске санкције, негативна пропаганда, уцене… Пред Хашким трибуналом осуђен је, како истиче, натпросечно велики број Срба, док су ослобађани оптуженици осталих националности. Албанци, Хрвати и Бошњаци, међутим, и те како имају за шта да одговарају и то се не сме заборавити, додаје Ној.

Питање да ли ће, с обзиром на најновији развој догађаја и недвосмислене поруке из Брисела, Сребреница постати нови услов за улазак Србије у ЕУ, наш саговорник оставља без одговора, јер „нема информације“.

МЛАДИ КАО ПЛЕН НВО

НЕВЛАДИНЕ организације често играју „прљаво“, истиче др Александар Ној. Он наводи пример једне муслиманске НВО која најотвореније позива младе Србе да се тобож увере у злочин који су починили њихови сународници. То може да буде изузетно опасно, јер су млади отворени за све и могу лако да наседну на западну пропаганду, без обзира на то што је против њиховог народа.

ИНТЕГРАЦИЈА

С ЈЕДНЕ стране, Запад жели Србију у ЕУ, а с друге чини све да јој отежа приступ, уводећи нове услове. На питање како објашњава ту противречност, др Александар Ној каже да се ту преплићу интереси НАТО, иза којих стоје САД и циљеви Западне Европе и у оквиру тога саме Немачке. ЕУ условљава Србију и признавањем Косова што она, сасвим оправдано, истиче наш саговорник, одбија да учини.

 

Извор: Новости.рс