Србија

Прогноза! СТИГЛО УПОЗОРЕЊЕ! Непогоде до понедељка, на снази наранџасти метеоаларм,ОВИ ДЕЛОВИ ЗЕМЉЕ СУ ПРВИ НА УДАРУ!

Данас нас очекују киша, пљускови и наранџасти метеоаларм. За три сата може пасти и више од 20 литара кише по квадратном метру. Биће услова и за временске непогоде, јак ветар и град.

Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ) упозорио је да ће у Србији од петка до понедељка бити променљиво облачно са честом појавом кише, пљускова и грмљавине.
Понегде се очекују непогоде са јаким пљуском, великом количином падавина, градом и олујним ветром, објављено је на сајту РХМЗ.
На подручју целе Србије на снази је наранџасти метеоаларм, који означава опасно време.

Време у Србији

У Србији ће бити променљиво облачно, местимично с кишом, пљусковима и грмљавином. После подне понегде непогоде са јаким пљуском, великом количином падавина, градом и олујним ветром. Дуваће слаб и умерен, источни и североисточни ветар.
Најнижа температура од 17 до 21, највиша од 29 до 33 степена.

Време у Београду

У Београду ће бити променљиво облачно, повремено с кишом, пљусковима и грмљавином, углавном после подне. Ветар слаб и умерен, источни.
Најнижа температура 20, највиша 29 степени.

Прогноза за наредних седам дана

Према изгледима за наредних седам дана, до 23. јула , до уторка се очекује променљиво облачно с кишом, пљусковима и грмљавином. Понегде непогоде са јаким пљуском, великом количином падавина, градом и олујним ветром.
Од среде претежно сунчано, после подне понегде краткотрајни пљусак са грмљавином.
Температура око просечних вредности, највиша од 26 до 31 степена.
Извор: rs.sputniknews.com